Airbus A320-200 fra Wizz Air.

Billund får rute til Transsylvanien

Den 23. juli 2016 åbner det ungarske lavprisflyselskab Wizz Air sin tredje rute fra Billund Lufthavn. Destinationen er Cluj-Napoca i Rumænien, og Billund bliver alene om at betjene destinationen fra Danmark.

Billund Lufthavn har fået godt fat i Wizz Air, der er Central- og Østeuropas største lavprisflyselskab. I dag flyver selskabet fra den internationale vestdanske lufthavn til Gdansk og Vilnius, og fra næste sommer kommer Cluj-Napoca til som en tredje destination.

Det hænger sammen med, at Wizz Air den 22. juli indsætter et femte fly på basen i Cluj-Napoca, og her er der blevet plads til nye ruter til Alicante, Berlin, Billund og Doncaster-Sheffield.

Ruten fra Billund til Cluj-Napoca vil blive betjent to gange om ugen med fly at typen Airbus A320 med plads til 180 passagerer. Der flyves på tirsdage og lørdage mellem Billund og Cluj-Napoca, der ligger i Transsylvanien i det nordvestlige Rumænien.

I de første ni måneder af 2015 er Wizz Airs trafik til og fra Cluj-Napoca vokset med ikke mindre end 42 procent i forhold til samme periode året før.

“Det glæder mig, at vores forretning i Rumænien fortsætter med at vokse. Ved at indsætte et femte fly på basen i Cluj-Napoca møder vi markedets behov og fortsætter med at investere i at tilbyde flere rejser til lavpris,“ siger John Stephenson, der er vicekoncernchef i Wizz Air.

Eneste rute fra Danmark
Med den nye rute til Billund Lufthavn kommer Wizz Air op på at tilbyde 27 destinationer i 11 lande fra den rumænske lufthavn.

“Helt generelt kan vi se, at der er mange rejsende fra Vestdanmark til Rumænien. Det skyldes blandt andet, at der opholder sig en del rumænere i Vestdanmark, og det har Wizz Air fået øje på og vil gøre noget ved. Cluj-Napoca er erfaringsmæssigt en god destination for rumænerne, der rejser ud for at tage arbejde i andre europæiske lande,“ forklarer marketingchef Jesper Klausholm fra Billund Lufthavn til CHECK-IN.dk.

Hos Billund Lufthavn glæder man sig også over, at endnu en østeuropæisk destination kan føjes til lufthavnens rutekort. Således vil det være muligt fra næste sommer at flyve direkte til Letland, Litauen, Polen, Tjekkiet. Ungarn og Rumænien, hvilket er det største østeuropæiske program fra lufthavnen nogensinde.

Endelig er det en fjer i hatten, at Billund Lufthavn bliver alene om at tilbyde Cluj-Napoca som direkte destination fra Danmark. Wizz Air betjener dog også ruten fra Sturup-lufthavnen ved Malmø.

“Vi forventer også at kunne tiltrække fynboer og sjællændere til den nye rute,“ vurderer Jesper Klausholm.