Billund hædret for ruteudvikling

Billund Lufthavn får i år 10 nye ruter. Det var med til at sikre lufthavnen titlen som Europas næstbedste regionale lufthavn i disciplinen ruteudvikling.

Saksen til at klippe røde snore over i forbindelse med ruteåbninger kommer for alvor i sving i Billund Lufthavn. Hele 10 nye ruter til og fra lufthavnen åbner nemlig i år. De første fire ruter til Bruxelles, Prag, Oslo og Berlin er faktisk allerede åbnet.

Bedriften med at få tiltrukket de mange nye ruter var medvirkende til, at Billund Lufthavn mandag blev hædret med titlen ”Highly Commended” for at være den næstbedste regionale lufthavn i Europa til at udvikle rutenettet og synliggøre sig overfor flyselskaberne. Det skete ved den årlige ruteudviklingskonference Routes Europe i Aberdeen, hvor 125 flyselskaber ”speed-dater” med 350 lufthavne omkring samarbejdsmuligheder.

Stolte over hæderen
City Airport Bremen løb med førstepladsen i kategorien for lufthavne under fire millioner årlige passagerer, men der er alligevel stor stolthed hos marketingchef Jesper Klausholm fra Billund Lufthavn over andenpladsen.

”Vi er stolte over hæderen. Hver dag arbejder vi hårdt for at tiltrække de rette flyselskaber til de rette ruter og tilbyde vestdanskerne verden direkte fra Billund Lufthavn. Derfor er det en flot hæder at modtage – især når det er flyselskaberne selv, der er med til at pege på os,” sigeren stolt Jesper Klausholm.

Billund Lufthavn satte sidste år passagerrekord og har i de seneste fem måneder præsenteret fem nye rejsemål. Senest Berlin, der mandag fik en direkte rute fra Vestdanmark.

Midt i alting
Lufthavnens placering på den jyske hede kræver en særlig indsats, når flyselskaberne skal overbevises om mulighederne for at fragte danskere ud i verden fra Vestdanmark. I Billund Lufthavn er de derfor stolte over, at flyselskaberne for alvor begynder at se potentialet.

”Vi har gjort et stort stykke arbejde for at fortælle flyselskaberne, at vi i Vestdanmark har et stort passagergrundlag og en befolkning med stor rejselyst. Det er ved at gå op for luftfartsselskaberne, at potentialet er stort. Det betyder, at flere og flere flyselskaber vælger Billund Lufthavn til og bliver her. Det giver os en god platformat arbejde videre på i de kommende år,” siger Jesper Klausholm.

Nytænkende markedsføring
Udover en række nye ruter er det også måden, Billund Lufthavn har markedsført sig på overfor flyselskaberne, der har været afgørende for hæderen mandag aften. En kombination af grundige markedsanalyser og opbygningen af personlige relationer har givet gevinst. Ikke mindst i 2014, hvor Billund Lufthavn fejrede 50-års jubilæum med en række aktiviteter i lufthavnen.

”I anledningen af vores 50-års jubilæum i 2014 inviterede vi flere gange rejse- og luftfartsselskaber til arrangementer i lufthavnen. Vi holdt blandt andet en kæmpe strandfest med mere end 1.000 gæster, ligesom årets Danish Travel Awards blev afholdt i lufthavnen,” forklarer Jesper Klausholm.

Nye ruter fra Billund Lufthavn i 2015:

Destination Selskab Dato Frekvens Fly S
Prag Czech Airlines 29.03.15 4/uge AT5 H
Bruxelles Brussels SN 30.03.15 12/uge DH4 H
Oslo Czech Airlines 01.04.15 3/uge AT5 H
Berlin Airberlin 13.04.15 7/uge S20 H
Napoli DAT 03.05.15 1/uge M87 S
Grønland Greenland Exp. 11.05.15 4/uge A320 S
Barcelona Norwegian 01.06.15 2/uge 737-800 H
Reykjavik KEF WOW Air 12.06.15 1/uge A320 S
Bornholm DAT 18.06.15 2/uge AT5 S
Gdansk Wizz Air 19.06.15 2/uge A320 S

Kilde: Billund Lufthavn. Note: S=Sommerrute H=Helårsrute