Billund Lufthavns ønskeliste til nye ruter

Billund Lufthavn har netop tilsluttet sig “The Route Shop“, hvor lufthavnens ønsker til nye ruter nu offentliggøres.

På luftfartens “datingportal“ TheRouteShop annoncerer lufthavne over det meste af Europa efter luftfartsselskaber, der er interesseret i ruteudvikling.

Billund Lufthavn er netop blevet optaget med sine ønsker i The Route Shop. Ikke overraskende står Prag øverst på listen. Billund Lufthavn nævner et årligt antal passagerer på 50.000 fra lufthavnens primære optageområde til den tjekkiske hovedstad.

Lufthavnen har også et godt øje til Polen og destinationerne Warszawa, Gdansk, Krakow og Katowice. Der noteres, at forretningssamarbejdet mellem polske og danske virksomheder er stigende, ligesom antallet er polske gæstearbejdere i Danmark er steget markant i de senere år.

Billund Lufthavn

Billund Lufthavn er klar til at tage imod nye operatører

På den iberiske halvø er Madrid og Lissabon også i kikkerten. Billund Lufthavn nævner, at Ryanair indtil lukningen af den direkte rute til Madrid betjente knapt 28.000 passagerer årligt på selskabets to ugentlige afgange mellem Billund og den spanske hovedstad. Trafikunderlaget for en rute til Lissabon er noget lavere medestimeret 10.000 årlige passagerer mellem Vestdanmark og Lissabon.

Budapest og Wien har også fundet vej til Billund Lufthavns ønskeliste. Budapest har et godt mix af forretnings- og fritidstrafik, mens Wien er interessant i forhold til transfertrafik. Ifølge Billund Lufthavn genererer det vestdanske marked over 500.000 transferpassagerer årligt, hvor Wien kan være et attraktivt hub til destinationer i Central- og Østeuropa samt til interkontinentale destinationer.

Endelig nævner lufthavnen en række destinationer med et noget mindre behov, eksempelvis Trondheim, Vilnius, Palanga, Zürich, Berlin, Newcastle, Belfast, Aberdeen, Venedig, Nürnberg og Stuttgart.

Billund Lufthavn udbyder i dag ruter til omkring 30 forskellige destinationer – heraf to indenrigsruter.