Billund spiller lige op med Oslo og Stockholm

Billund Lufthavn er rykket frem til en plads som nummer 50 på listen over verdens bedste lufthavne, og er dermed på niveau med Oslo-Gardermoen og Stockholm-Arlanda, der begge er gået tilbage. Københavns Lufthavn er rykket ud af top ti men fastholder sin nordiske førertrøje.

12 millioner passagerer har i den årlige Skytrax undersøgelse af passagerenes tilfredshed med 388 lufthavne verden over, sendt Billund frem fra en plads som nummer 62 sidste år til nummer 50 i år. Samtidig har passagererne sendt Oslo tilbage fra nummer 42 til nummer 48 og Stockholms Arlanda Arlanda tilbage fra nummer 46 til nummer 51 på listen.

Dermed spiller den internationale jyske lufthavn lige op med de to nordiske hovedstadslufthavne og indtager pladsen som Nordens fjerdebedste lufthavn i den anerkendte kåring af verdens bedste lufthavne.

Københavns Lufthavn er rykket fra sidste års tiendeplads ned til en plads som verdens tolvtebedste lufthavn. Selvom man dermed forlader top ti, så kan lufthavnen endnu en gang glæde sig over, at være blevet kåret til Nordens bedste lufthavn. Helsinki ånder København i nakken på en plads som nummer 22 i verden.

København ønsker at udfordre lufthavnene i netop Helsinki og Amsterdam på transfertrafikken og positionen som Nordeuropas bedste knudepunktslufthavn. Og her er der stadig et stykke vej. Amsterdams Schipol lufthavn er nemlig verdens fjerdebedste lufthavn og nummer ét i hele Europa. Sammen med München og Zürich er den hollandske storlufthavn fasteelementer i top 10. Desuden bliver Amsterdam for andet år i træk nummer tre i kategorien ”bedste transitlufthavn”. Her får lufthavnen igen i år baghjul af Singapore og Seoul Incheon.

“The usual suspects“
Verdens bedste lufthavn er Seoul Incheon med Singapore og Hong Kong på anden- og tredjepladsen. Sidste år var rækkefølgen omvendt om med Hong Kong som etter og Incheon som treer. Det samme mønster gør sig gældende på pladserne fra fire til seks, hvor rækkefølgen i år hedder Amsterdam, Beijing og München. Sidste år var det lige omvendt. Top ti er langt henad vejen ”the usual suspects”. Otte ud af ti lufthavne er de samme som sidste år. Ud af det fine selskab er kun rykket Auckland og København.

Cairo indtager sidstepladsen på top 100-listen, og bagtroppen er især præget af store amerikanske lufthavne som Chicago O’Hare (nummer 86), Pittsburgh (90), Boston (94), Newark (96) Philadelphia (97)og Salt Lake City (nummer 99). Skytrax offentliggør ikke hvilken lufthavn, der indtager sidstepladsen blandt alle 388 lufthavne.

Se hele listen på Skytrax’ hjemmeside.