Bjørn Kjos, koncernchef hos Norwegian (Foto: Norwegian)

Bjørn Kjos: Godt vi er ude af 2017

Norwegian vil torsdag præsentere årsresultatet for 2017, og analytikerne forventer et underskud på op imod 1,5 milliarder norske kroner før renter og skat.

Torsdag den 15. februar kl. 07.00 vil Norwegian offentliggøre kvartalsrapporten for fjerde kvartal af 2017 og dermed også årsresultat for hele 2017. Det bliver tilsyneladende ikke særlig rar læsning, for koncernchef Bjørn Kjos kunne tirsdag eftermiddag ved et pressemøde i London fastslå, at 2017 var noget “rod”.

“2017 var ikke et godt år. Hvad kunne vi gøre. Vi var allerede begyndt at sælge en masse billetter, og vi kunne ikke sige til passagererne. ‘Undskyld I kan ikke komme ud at flyve.’ Det bedste ved 2017 er, at det nu er 2018,” sagde Bjørn Kjos ifølge nyhedsbureauet Bloomberg til de indbudte journalister.

En noget frisk udmelding blot 36 timer før offentliggørelsen af kvartalsrapporten, hvor børsnoterede flyselskaber har en såkaldt stilleperiode, hvor man ikke må kommunikere til omverdenen omkring finansielle forhold i virksomheden, så aktiekurserne kan påvirkes.

Kursen på Norwegians aktier faldt da også i løbet af onsdagen med næsten 4,35 procent fra en lukkekurs tirsdag på 202,40 til 193.60, da Oslo Børs lukkede onsdag eftermiddag.

Udsigt til katastroferegnskab
Norwegian problemer var relateret til fly- og pilotmangel i sommertrafikprogrammet, hvor kunderne oplevede store forsinkelser og aflysninger, hvilket førte til mange klager og udbetaling af kompensationer.

Samtidig brugte Norwegian også enorme summer på indleje af erstatningsfly med besætninger for at kunne gennemføre trafikprogrammet. Samlet kostede det op imod en milliard norske kroner for det norske lavprisflyselskab.

Analytikerne forventer, at Norwegian vil præsentere et underskud på 1,43 milliarder norske kroner før renter og skat mod et overskud på 1,24 milliarder kroner i 2016.

Ved udgangen af tredje kvartal var det akkumulerede EBIT-underskud på 975,3 millioner norske kroner.

 

Relaterede artikler:

Udsigt til gigantisk januar-underskud for Norwegian

Dyr sommer for Norwegian

Norwegian-vækst svækker indtjeningen

Ryanair-chef forudser Norwegian-konkurs

Norwegian-vækst gav ikke gevinst