En Boeing 737-800 fra det hollandske flyselskab Corendon Dutch Airlines. Foto: Corendon Dutch Airlines

Med Boeing 737 fra Amsterdam til Brasilien

Til november åbner Corendon Dutch Airlines en ny forbindelse fra Amsterdam til Brasilien, og den næsten 11 timer lange flyvetur skal tilbagelægges i en Boeing 737.

Senere på året bliver det muligt at krydse Atlanterhavet i et fly, der normalt ikke begiver sig ud på den type strækninger.

Det hollandske flyselskab Corendon Dutch Airlines åbner til november en ny rute fra Amsterdam Schiphol til Natal, der er hovestad i den brasilianske region Rio Grande do Norte ud til Atlanterhavet. Ruten vil blive betjent med mellemdistanceflyet Boeing 737-800, skriver Aeronautics Aviation News & Media. Flyet kan tilbagelægge en afstand op til 5.436 kilometer og har 189 sæder.

Rejsetiden til Natal vil være små 11 timer, og flyet vil foretage et kort stop i Banjul i Gambia på den afrikanske nordvestkyst for at tanke brændstof. Herefter fortsætter flyet til Natal. Det er endnu uvist, hvilke dage ruten bliver fløjet. Det er første gang, Corendon Dutch Airlines vil operere på en langdistancerute med eget fly.

“For at kunne tilbyde vores kunder flere valgmuligheder om vinteren har vi tilføjet denne perle af en destination. Udover de store hvide strande og en gennemsnitstemperatur på 30 grader i de europæiske vintermåneder tilbyder Brasilien også feriegæsten smuk natur, et pulserende natteliv og et lækkert køkken,” siger Steven van der Heijden, administrerende direktør i Corendon Dutch Airlines.

For at kunne købe billet til den spektakulære Boeing 737-rute mellem Amsterdam og Brasilien er det indtil videre et krav fra flyselskabets side, at man også booker hotelovernatninger.

To nye Boeing 737 MAX 9
Corendon Dutch Airlines blev grundlagt i 2010 af det tyrkiske flyselskab Corendon Airlines, der tidligere fra Billund Lufthavn har fløjet charterturister ned til varmen i Tyrkiet. Det hollandske flyselskab ejer selv to Boeing 737-800, mens det leaser et tredje fly ud til Divi Divi Air i Caribien. Det gør Corendon Dutch Airlines til Hollands mindste flyselskab.

Den nye destination i Brasilien er den første på det sydamerikanske kontinent for Corendon Dutch Airlines. Flyselskabet opererer i øjeblikket fra de hollandske byer Amsterdam, Eindhoven, Groningen, Maastricht og Rotterdam til destinationer i Europa, Afrika (blandt andet Banjul) og Asien. Primært feriedestinationer.

I 2020 modtager Corendon Dutch Airlines en spritny Boeing 737 MAX 9 med 213 sæder. Et år senere får flyselskabet leveret sit andet fly af denne type, og det skal erstatte den ældste Boeing 737-800. Boeing 737 MAX 9 kan flyve op til 6.570 kilometer.

Tendensen har de senere år været, at flere flyselskaber anvender de mindre mellemdistancefly på ruter over Atlanterhavet. Disse selskaber tæller blandt andet Norwegian, Air Canada og Air Transat.

 

Relaterede artikler:

Billund-fly sikkerhedslandede i Warszawa

Uheldigt valg af flyselskaber hos Tyrkiet-Eksperten

Norwegian med 737 over Atlanten

Norwegian-ruter over Atlanten med Boeing 737-fly

Vil starte transatlantisk rute med B737-700