Koncernchef Bjørn Kjos fra Norwegian (Foto: Norwegian/PR)

Bog: Kjos tæt på at forlade Norwegian

Norwegians topchef og hovedejer, Bjørn Kjos, var i foråret så træt af striden med selskabets piloter, at han overvejede at forlade Norwegian og sælge sin ejerandel til et konkurrerende lavprisselskab. Det fremgår af ny bog.

Hvis forårets bitre strid mellem Norwegian og selskabets piloter havde varet få uger længere, så havde selskabets topchef, Bjørn Kjos, forladt det norske lavprisselskab og solgt sin ejerandel på omkring 25 procent til et konkurrerende europæisk lavprisselskab.

Det fremgår af en ny bog som udkom mandag. Bogen hedder ”Høyt Spill” og er skrevet af den norske erhvervsjournalist Jacob Trumpy.

”Min bog viser, at Kjos var villig til at trække sig tilbage og sælge ud af sin ejerandel i selskabet i løbet af kort tid. For ham var det vigtig, at det ikke var piloterne, der skulle bestemme, hvad der skete i selskabet,” forklarer Jacob Trumpy til nrk.no.

Kjos bekræfter
Forårets strid handlede om Norwegians brug af vikarer og havde konflikten varet bare lidt længere, så havde Kjos gjort alvor af tankerne om exit.

”Han var under to uger fra at sælge sig ud af selskabet, sådan som jeg ser det. Det er noget, som aldrig kom ud til pressen,” siger Jacob Trumpy til nrk.no.

Bjørn Kjos bekræfter over for nrk.no, at han gik med planer om at forlade selskabet.

– Ja, jeg havde nok solgt mig ud. Hvis ledelsen ikke havde fået mulighed for frit at vælge kursen for selskabet, så havde jeg ikke haft tiltro til selskabet på længere sigt,” siger Bjørn Kjos.

Ikke første gang
Ifølge Jacob Trumpy er det ikke første gang, at Bjørn Kjos har overvejet at forlade Norwegian. Under en lignende konflikt i 2011 skrev han et indlæg på Norwegians intranet, hvor han retorisk spurgte, om hans tid i selskabet var ved at være forbi.

Det skete efter at en række medarbejdere anonymt havde kritiseret Bjørn Kjos i medierne.