Bornholms Lufthavn giver ikke op

‘Vi giver ikke op’, siger lufthavnschef Peter Hviid fra Bornholms Lufthavn. Efter Wings of Bornholm indstillede flyvningerne fra øen, er flyforbindelserne til København reduceret fra 22 til 14 afgange. Norwegian flyver foreløbig indtil 15. august på ruten.

De første to uger af april måned var præget af optimisme i Bornholms Lufthavn. Lufthavnschef Peter Hviid kunne juble over en fremgang på 60 % i indenrigsflyvningen. Men askeskyen ødelagde tegningen til endnu en måned med rekordstor fremgang.

Da asken havde lagt sig og flyveforbudet ophævet, var fremgangen reduceret til “kun“ 15,3 %. Ellers med andre ord en passagerfremgang på 2.032 til i alt 15.296 for hele april måned.

Men ikke nok med, at askeskyen kortvarigt skabte problemer for lufthavnen i Rønne. Det lokale flyselskab Wings of Bornholmmåtte med udgangen af april måned indstille operationerne p.g.a. økonomiske vanskeligheder. Det betyder, at Cimber Sterling og Norwegian nu er alene på ruten, og de daglige flyvninger er reduceret fra rundt regnet 22 til 14 afgange til København.

“For øjeblikket kommer der lidt forskellige meldinger i pressen om Norwegians fremtidige beflyvning af Bornholm. Der meldes alt ud lige fra udvidelse af de 4 dage der flyves, til at man helt stopper,“ udtaler en lidt frustreret lufthavnschef Peter Hviid.

Hertil siger Norwegians danske presse- og markedschef Johan Bisgaard Larsen til boarding.dk: “Indtil videre flyver vi til Bornholm frem til den 15. august, men vi vil i løbet af de kommende uger få afklaret, hvorvidt vi har ledig flykapacitet til at fortsætte beflyvningen efter dette tidspunkt.“

Den planlagte sommerrute til Ronneby i Sverige bliver heller ikke til noget med Wings of Bornholms ophør, ligesom planerne om en rute til Polen også er skrinlagt. Men trods modgangen ser lufthavnen optimistisk på fremtiden. “Sikkert er det i hvert fald, at Bornholms Lufthavn giver ikke op,“ skriver lufthavnschefen i den seneste månedskommentar.