Foto: Skistar / Wikimedia Commons.

BRA åbner Berlin-rute fra Sydsverige

Berlin bliver næste år den nyeste destination fra en lille hastigt voksende lufthavn i Sydsverige.

Smålændingene og andre svenskere med appetit på den tyske storby Berlin får fra slutningen af marts næste år igen mulighed for at flyve direkte fra Växjö Småland Airport til Berlin.

Det bliver muligt når det svenske regionalflyselskab BRA den 30. marts åbner en ny rute til Berlins Tegel-lufthavnen. BRA vil betjene ruten frem til 21. oktober hver fredag og søndag, så der bliver gode muligheder for en weekendsmuttur til Berlin.

BRA vil betjene ruten med et af sine helt nye ATR72-600 turbopropfly med plads til 66 passagerer. Flyet vil gøren turen på en time og 35 minutter hver vej.

Det er ikke første gang at Småland får direkte flyforbindelse til den tyske hovedstad. Fra 2008 til 2012 fløj Flysmåland på ruten. De første to år hele året rundt. I de sidste år kun i sommersæsonen indtil ruten helt blev lukket.

Direkte til Kap Verde
Berlin bliver den 21. destination fra Växjö Småland Airport. BRA flyver mellem Växjö og Stockholm Bromma samt mellem Växjö og Split i sommermånederne. Ryanair flyver til Gdansk hele året rundt samt til Alicante i Spanien og Weeze i Tyskland i sommersæsonen. CSA Czech Airlines har en sommerrute til Prag, mens ungarske Wizz Air betjener Skopje i Makedonien og Tuzla i Bosnien året rundt. Desuden flyver de to danske flyselskaber Jet Time og Thomas Cook Airlines Scandinavia til en række charterdestinationer.

I starten af november begyndte charterarrangøren TUI at flyve direkte med Boeing 767-300 widebody-fly mellem Växjö og Kap Verde-øerne i Atlanterhavet ud for Vestafrika. Det er det største fly, der har været i lufthavnen siden 2010.

Växjö var med sine 172.353 passagerer Nordens 52. største lufthavn i 2016. I 2017 regner man med at omkring 240.000 passagerer går gennem den lille lufthavn, der i september i år havde sin bedste måned nogensinde og allerede har passeret 200.000 passagerer i år.

 

 

Relaterede artikler:

Flyskat kan slå lufthavne ihjel

Ryanair: Bliver i Sverige trods flyskat