Briter vil flyve inden for Skandinavien

Flybe’s annoncerede entré på de intra-skandinaviske ruter udeblev. Nu vil et andet britisk selskab indtage Skandinavien.

Samme dag som Cimber Sterling gik konkurs i maj sidste år, annoncerede det britiske regionalflyselskab Flybe at de agtede at gå massivt ind på det intra-skandinaviske marked og udfylde hullet efter Cimber Sterling. Det blev dog kun til en enkelt rute mellem Stockholm Bromma og Københavns Lufthavn.

Nu gør et andet britisk regionalflyselskab klar til at gøre alvor af de britiske invasionsplaner. Det er bmi regional, der den 23. januar næste år vil lancere en hel palette af nye ruter med udgangspunkt i den norske oliehovedstad Stavanger.

Fra Stavanger vil bmi regional fra den 23. januar flyve til Harstad/Evenes, Tromsø og Kristiansund i Norge samt til Gøteborg i Sverige. Tromsø-ruten vil blive fløjet med mellemlanding i Harstad/Evenes fem gange om ugen. Kristiansund vil blive fløjet dagligt og Gøteborg-ruten vil blive fløjet en gang dagligt alle dage undtagen lørdag.

Strategisk beslutning
Annonceringen af ruterne kommer kun kort tid efter at selskabet i august og oktober åbnede ruter fra Aberdeen til Kristiansund og Oslo. Frekvensen på Oslo-ruten øges fra 3. februar næste år fra seks til 10 ugentlige rotationer, mens Kristiansund-ruten flyves fem gange om ugen.

Formålet med de nye ruter og etableringen af en base i Stavanger er at få en større andel af markedet for olie-og gasindustriens rejser. Bmi regional har truffet en strategisk beslutning om at lukke baserne i Birmingham, Edinburgh og Manchester. I stedet vil man satse på baserne i Bristol og Aberdeen, samt de nye skandinaviske ruter og øget charter- og wetlease aktiviteter for blandt andet svenske Flyglinjen.

Strategiskiftet betyder at mens Stavanger får nye bmi regional-ruter, så mister Billund og København bmi’s ruter fra henholdsvis Birmingham og Edinburgh. Billund må vinke farvel til bmi regional-flyene fra 30. december og det sidste bmi-fly til Edinburgh flyver fra Københavns Lufthavn den 5. januar næste år. Endelig lukker bmi regional ruterne fra Manchester til Edinburgh og Antwerpen samt ruten fra Edinburgh til Bruxelles.