British Airways Boeing 787-9 Dreamliner

British Airways aflyser vestkystflyvninger

Motorproblemer med Dreamliner-flyene tvinger British Airways til at aflyse 134 flyvninger til og fra USA´s vestkyst, og nu forsøger man at leje tre langdistancefly.

Det er ikke kun Norwegian, der er ramt af de aktuelle krav til eftersyn af Rolls Royce-motorerne på Boeing 787 Dreamliner-flyene. Mens det er lykkedes for det norske lavprisflyselskab at indleje erstatningskapacitet, så ser det anderledes ud hos British Airways, der i dag beskæftiger 26 Dreamlinere.

British Airways har således indtil videre været nødsaget til at aflyse 134 flyvninger til og fra den amerikanske vestkys i løbet af maj og juni. Det går ud over en af de tre daglige afgange fra London-Heathrow til Los Angeles. Rutenummer BA281/280, der opereres med Boeing 787-9 Dreamliner blev aflyst den 26. april og vil også være annulleret i perioden fra den 1. til den 24. maj og igen fra den 1. juni til den 30 juni, oplyser British Airways.

“Sikkerheden for vores kunder og og ansatte har altid vores højeste prioritet, og i lighed med andre flyselskaber vil vi gennemføre inspektioner at Rolls Royce Trent 1000-motorerne på nogle af vores Boeing 787-9 for at sikre, at vi kan opfylde myndighedskravene. Dette vil nødvendiggøre nogle mindre justeringer i fartplanen, og vi har valgt at aflyse nogle flyvninger for at minimere forstyrrelserne for de berørte kunder,” siger en talskvinde fra British Airways til CHECK-IN.dk.

Ombookes til andre afgange og partnere
Det er ikke alene Los Angeles-ruten, der bliver ramt af aflysningerne. Det samme vil være tilfældet med ruten til San Jose i Californien. Her aflyses den daglige flyvning på rutenummer BA279/278 fra den 1. til den 3. juni og igen fra den 9. til den 17. juni.

“Vi har ombooket berørte kunder til vores andre flyafgange til Los Angeles og San Francisco eller til afgange betjent af vores samarbejdspartner, American Airlines. Vi beklager i forhold til ændringer i kundernes rejseplaner,” lyder det fra det britiske flyselskabs presseafdeling.

Herudover har British Airways tidligere på året besluttet at sætte ruten fra London-Heathrow til Doha i Qatar på pause i lidt mere end tre måneder fra den 25. marts til 30. juni, således at der ikke skal bruges Dreamliner-kapacitet på denne rute. I stedet er der indgået en aftale om, at samarbejdspartneren Qatar Airways i denne periode skal transportere de passagerer, der allerede var booket hos British Airways.

Vil leje fly fra Qatar Airways
Netop Qatar Airways kan også komme British Airways til undsætning med langdistancefly på en wetleaseaftale. British Airways har henvendt sig til Doha-selskabet om at wetlease tre Airbus A330-fly i de kommende måneder, men British Airways mangler stadig de britiske myndigheders tilladelse.

I mellemtiden overvejes også andre løsninger, således at antallet af aflysninger kan minimeres i juni og juli.

“Vi ser på en række muligheder, ligesom vi også er i dialog med Qatar Airways,” bekræfter British Airways.

 

Relaterede artikler:

Norwegian udsætter opstart af Los Angeles-rute

Norwegian ramt af motorproblemer

Norwegian skal opgradere motorer på 21 fly