• Udsigt direkte til landingsbanen fra loungen. (Foto: Joakim J. Hvistendahl)

  • Barområde med fanatisk lys og dejlig udsigt. (Foto: Joakim J. Hvistendahl)

  • "Vinkælder" i vinbaren. (Foto: Joakim J. Hvistendahl)

  • Legerum for de yngste passagerer. (Foto: Joakim J. Hvistendahl)

  • Lun morgenmad. (Foto: Joakim J. Hvistendahl)

  • Arbejdsstationer i loungen. (Foto: Joakim J. Hvistendahl)

  • Cafeområdet med kaffebar. (Foto: Joakim J. Hvistendahl)

British Airways lounge – stor og flot, men noget steril

Terminal 5 i Europas største lufthavn – London-Heathrow – er om noget British Airways (BA) hjemmebane. Terminalen er knudepunktet for BA’s globale netværk. Terminalen rummer to nærmest identiske lounges i hver sin ende af terminalen, samt ”Concorde room” lounge for de mest eksklusive gæster. CHECK-IN.dk har besøgt ”BA Galleries Club Lounge North” loungen i den nordlige ende af terminalen. Fantastisk udsigt Hele den ene langside af loungen giver panorama-udsigt til landingsbanen. Ved mit besøg kunne jeg, indenfor 10 minutter, spotte både Airbus A380, Boeing 747 og Dreamliner lande få hundrede meter fra min siddeplads i baren. Fra en indendørs terrasse…

Bedømmelse

Total bedømmelse

Oversigt :
Plus: Plads, udsigt og lys. Udvalg af mad, drikke og tjenester. Gode arbejdsmuligheder. Legerum.

Minus: Virker noget steril og stressende

British Airways loungen i London-Heathrow Terminal 5 er stor. Rigtig stor, lys og med alle muligheder. Størrelsen gør den dog noget industrialiseret og steril.

Terminal 5 i Europas største lufthavn – London-Heathrow – er om noget British Airways (BA) hjemmebane. Terminalen er knudepunktet for BA’s globale netværk. Terminalen rummer to nærmest identiske lounges i hver sin ende af terminalen, samt ”Concorde room” lounge for de mest eksklusive gæster. CHECK-IN.dk har besøgt ”BA Galleries Club Lounge North” loungen i den nordlige ende af terminalen.

Fantastisk udsigt
Hele den ene langside af loungen giver panorama-udsigt til landingsbanen. Ved mit besøg kunne jeg, indenfor 10 minutter, spotte både Airbus A380, Boeing 747 og Dreamliner lande få hundrede meter fra min siddeplads i baren. Fra en indendørs terrasse kan man skue ud over flyenes parkering ved gates, og det mylder af aktiviteter der foregår. Loungen er enorm i sin størrelse, men selv en tidlig morgen er der godt fyldt op ved de mange cafeborde, arbejdspladser og siddegrupper. Dog uden problemer med at finde en plads.

Industrialiseret og steril
Loungens størrelse gør dog noget ved helhedsindtrykket. Selv om der er mange gode detaljer, områder der er afskærmet og forskellige afdelinger, så bliver indtrykket af loungen noget steril, og den fremstår nærmest industrialiseret. Man føler sig en smule stresset grundet de mange mennesker og det høje aktivitetsniveau der hele tiden rammer en. Hvordan det kunne være gjort anderledes ved jeg ikke, men jeg forlader ikke loungen, med den afslappede fornemmelse, som jeg ofte har efter et loungebesøg.

Mangler ikke mad og drikke
Udvalget af mad og drikke fejler ikke noget. Det er rigeligt at vælge mellem. Lun morgenmad i form af ”rolls” med bacon eller ost og havregrød. Toasts, salat, pålæg, muffins, frugt og snacks. Kaffemaskine med alle muligheder, en lille vinbar, frisk juice og et rigelig udvalg af øl og spiritus. Faktisk er der et decideret bar-område i loungen.

Leg og job for store og små
Har man behov for at arbejde i loungen findes der et separat område for dette, hvor man kan benytte sin egen PC, eller en af de mange loungen tilbyder. Vil man se film eller TV inden flyveturen, findes der egne stationer for dette, hvor hovedtelefoner også tilbydes. Internetopkobling går smertefrit, og kapaciteten er meget god.

For de yngre rejsende er der et legerum med Playstation og andre aktiviteter møntet på børn eller andre barnlige sjæle. Ved mit besøg var en godt voksen herre i gang med Playstation i legerummet, men denne passager ønskede dog ikke at blive fotograferet, mens han var i gang med sit fodboldspil.

God placering
Loungen har en god placering, hvis man skal videre fra en af de mange gates i den nordlige side af terminalen. Afgår ens fly fra den sydlige side, bør man vælge den lounge der er placeret i denne ende. Det er derfor en god idé, at orientere sig om ens gate-nummer, inden man vælger lounge. Den midterste del af terminalen består primært af butikker og spisesteder.

Opsummeret har loungen alt man kan ønske af tilbud, muligheder og service, men jeg savner noget af intimiteten og roen, som jeg forventer i en lounge.

Fakta boks
Betingelser for adgang (se evt. regler fra de enkelte flyselskaber og kortudstedere for regler omkring gæster)
  • Se loungens hjemmeside (link længere nede)
Åbningstider Dagligt 2 timer før første afgang indtil sidste afgang.
Placering Hver ende af terminalen efter sikkerhedskontrol, og på samme niveau
Mad Lune retter der skiftes ud gennem dagen. Brød, rundstykker, pålæg, kager, chips og frugt.
Drikke Udvalg af varme og kolde drikkevarer
Toilet i lounge Ja
Bad Ja
Rygerum Nej
WiFi Ja
Mulighed for ombooking, ændring af sæde m.m. Ja – på alle BA og Oneworld partnere
Website British Airways Lounges

 

Om anmelderen
Joakim J. Hvistendahl er hvad, man kalder en Frequent Flyer. Med over 100 rejsedage om året, er han mangeårigt Guldmedlem hos SAS og Platinum-medlem i Flying Blue-programmet hos Air France-KLM. Joakim vil løbende anmelde lounges, flyselskabernes nye kabiner og sæder, samt sikre at læserne på CHECK-IN.dk får et frisk pust fra luftfartens virkelige verden. Joakim er oprindelig fra Norge, men har været bosat i Danmark siden 2002.

Relaterede artikler:

Vælg den rigtige Heathrow-lounge

Masser af plads i King Amlet Lounge

Lys og dejlig SAS-lounge i Gøteborg

Klasse og luksus i Air France-lounge i Paris

Den komplette lounge