Britisk charterikon går rutevejen

Britiske Monarch Airlines siger farvel til charterflyvninger efter mere end 46 år og satser udelukkende på ruteflyvning.

Et af Nordeuropas ældste og mest ikoniske charterflyselskaber siger snart farvel til charter-fornavnet og dedikerer sig fuldstændig til ruteflyvning. Det er britiske Monarch Airlines, der til april næste år stopper med at flyve seriecharterflyvninger 47 år efter selskabets første flyvninger. Det fortæller selskabets nye direktør, Andrew Swaffield, til Travel Weekly.

Først i 1986 gik Monarch Airlines i luften med de første spæde ruteflyvninger. Og i 2006 transporterede selskabet for første gang flere rutepassagerer end charterpassagerer. 45 procent af passagererne var det år chartergæster. I 2013 er den andel faldet til 11,5 procent af Monarchs 6,8 mio. passagerer.

Stadig samarbejde
Ifølge Andrew Swaffield er tiden løbet fra charterflyvningerne og han vil i stedet positionere Monarch på markedet for lavprisflyvninger fra Storbritannien til især Sydeuropa og Nordafrika. Selskabet vil stadig samarbejde med charterarrangører, men ikke flyve ren seriecharter.

Monarch Airlines har i dag faste ruter til Sydeuropa og Nordafrika, mens charterflyvningerne også går til Nordamerika, Indien og Gambia i Afrika. Selskabet råder over lidt mere end 40 fly af typerne Airbus A320, A321, A330 og Boeing 757.

Selskabets farvel til charterflyvningerne er en del af en større reorganiseringsplan, som Andrew Swaffield forventer at have gennemført når Monarch Airlines i 2018 begynder at modtage de første af i alt 30 nye Boeing 737-8MAX fly.