Boeing 787-9 Dreamliner fra WestJet. (Foto: Anna Zvereva | CC 2.0)

Canadisk lavprisflyselskab øger til Europa

Canadiske WestJet åbner næste sommer to nye ruter til Europa fra Calgary i den vestlige del af landet. Selskabet realiserer dog ikke planerne om nye europæiske ruter fra Halifax og Toronto.

Det canadiske lavprisflyselskab WestJet, der siden februar har været ledet af den tidligere Austrian-chef Alexis von Hoensbroech, har store ambitioner for det europæiske marked.

I den kommende sommer åbnes to nye ruter fra Calgary til henholdsvis Barcelona og Edinburgh, og samtidig næsten fordobles frekvenserne på de eksisterende ruter til Dublin, London-Gatwick, London-Heathrow, Paris-CDG og Rom-Fiumicino.

Ruterne flyves med Boeing 787-9 Dreamlinere, der har plads til 320 passagerer i en treklasses konfiguration med 16 sæder i Business, 28 i Premium samt 276 sæders i Economy-kabinen bagest i flyet.

“Med Calgary som hjemmebase for vores 787-fly vil forbindelserne mellem det vestcanadiske samfund og disse interkontinentale destinationer spille en afgørende rolle i at skabe en økonomisk velstående luftfartspipeline, der bedre kan forbinde canadiere med verden og verden til det vestlige Canada,” udtaler Alexis von Hoensbroech.

Opgiver planlagte ruter fra Calgary og Toronto
Fra Calgary betjener WestJet næste sommer i alt seks europæiske byer. I det igangværende vintertrafikprogram flyves der også mellem Calgary og Amsterdam, men den rute kommer ikke til at fortsætte ind i sommertrafikprogrammet.

Udover ruterne fra Calgary til de seks europæiske byer vil WestJet også i sommeren 2023 flyve fra Vancouver til London-Gatwick samt fra Toronto til Dublin, Edinburgh og Glasgow. Ruterne fra Toronto er i øjeblikket kun tilgængelige på de dyreste billetklasser, hvilket dog kunne indikere, at de er på observationslisten.

Ydermere har WestJet ifølge aeroroutes.com droppet fire planlagte ruter fra Halifax og to fra Toronto. Der var tilsyneladende tidligere planer om også at etablere ruter fra Halifax til Dublin, Glasgow, London-Gatwick og Paris-CDG, mens der også var planlagt ruter fra Toronto til Barcelona og London-Gatwick.

WestJet blev etableret i 1996 og startede ud med tre fly, fem destinationer og 220 ansatte. I dag beskæftiges flere end 150 fly til over 100 destinationer i Nordamerika, Centralamerika, Caribien og Europa. Selskabet har i dag 14.000 ansatte og transporterer årligt 22 millioner passagerer på gennemsnitligt 700 flyvninger om dagen.

 

Relaterede artikler:

Canadiske lavprisflyselskaber i offensiven

Omfattende rokade i toppen hos Lufthansa

44-årig tysker ny topchef hos Austrian Airlines