Annette Mann er ny koncernchef hos Austrian Airlines. (Foto: Lufthansa Group | PR)

44-årig tysker ny topchef hos Austrian Airlines

Austrian Airlines har udpeget en Annette Mann til dobbeltrollen som koncernchef og finansdirektør. Hun har 18 års erfaring fra en række forskellige roller i Lufthansa-koncernen.

Den 1. marts er det skiftedag i toppen af Austrian Airlines, når 44-årige Annette Mann har første arbejdsdag i stillingen som koncernchef, der siden 2018 har været besat af Alexis von Hoensbroech. Han tiltrådte nylig i en lignende stilling ved det canadiske flyselskab WestJet.

Annette Mann har en lang karriere bag sig fra forskellige afdelinger af Lufthansa, og det var da også en nominering fra netop bestyrelsen i Lufthansa Group, der ejer Austrian Airlines, som var medvirkende til, at hun blev udpeget til stillingen som koncernchef i det østrigske flyselskab.

Når den nye direktør træder til, overtager hun både stillingen som koncernchef, men Annette Mann får også ansvaret for økonomien. Austrian Airlines oplyser, at de arbejdsopgaver, der sædvanligvis hører til hos finansdirektøren, fremover også tilfalder koncernchefen.

Stor erfaring i Lufthansa
Den nye koncernchef er vokset op i Simbach am Inn, der er en lille by på grænsen mellem Tyskland og Østrig. Hun er uddannet erhvervsøkonom og har i 18 år arbejdet i Lufthansa-koncernen, hvor hun har indtaget en række både strategiske og operationelle roller.

Tidligere stod hun i spidsen for produktledelse hos flyselskabet SWISS, men senest har Annette Mann været chef for Corporate Responsibility-afdelingen hos Lufthansa. Her har hun blandt andet haft ansvaret for at udvikle et bæredygtighedsprogram, der dækker hele den store luftfartskoncern.

Annette Mann repræsenterer i øjeblikket Lufthansa i Swiss Aviation Foundation, har en plads i bestyrelsen for Lufthansa CityLine og er derudover formand for det rådgivende organ (advisory board, red.) hos Help Alliance, som er en hjælpeorganisation, der oprindeligt blev stiftet af ansatte fra Lufthansa.

Den østrigske holdånd
Når Annette Mann tiltræder den nye stilling, vil hun tegne topledelsen af flyselskabet sammen med den kommercielle direktør Michael Trestl samt driftsdirektøren Francesco Sciortino. Ifølge den nye koncerndirektør glæder hun sig til at komme i gang med arbejdet.

“Jeg ser frem til min nye opgave i Wien med stor entusiasme og ser frem til at arbejde sammen med mine to kolleger, hele teamet og til den østrigske holdånd, som er velkendt i hele koncernen,” udtaler Annette Mann.

Austrian Airlines har tidligere haft en dansker i spidsen. Det var den tidligere vicekoncernchef fra SAS, Vagn Sørensen, der tiltrådte stillingen i 2001 efter, at han trak sig fra topposten i SAS efter sagen om kartelaftalen med daværende Maersk Air.

 

Relaterede artikler:

Lufthansa i samarbejde med rederigigant om ITA

Omfattende rokade i toppen hos Lufthansa

Austrian-fly tæt på katastrofe