Atlantic Airways og Folkeferie.dk underskriver den nye aftale. (Foto: Atlantic Airways)

Charterarrangør skifter flyleverandør

Charterarrangøren Folkeferie.dk har indgået en femårig aftale med Atlantic Airways, hvilket betyder farvel til Jet Time og Danish Air Transport på en række destinationer.

Den danske charterarrangør Folkeferie.dk sender årligt 16.000 danskere på charterferie. Selskabet har hidtil benyttet Jet Time og Danish Air Transport som flyleverandører, men det bliver der ændret på næste år, når færøske Atlantic Airways kommer til at overtage flyvningerne til Malta, Madeira og Grækenland.

Aftalen mellem Atlantic Airways og Folkeferie.dk har en varighed på fem år, og for Atlantic Airways handler det om at disponere den overskydende kapacitet til charterflyvninger.

“Aftalen er en god mulighed for os målrettet at organisere udlejning af overkapaciteten i flyflåden, samtidig med at vi prioriterer ruteflyvningen højest med Færøerne som omdrejningspunkt. I aftalen med Folkeferie.dk udlejer vi en del af vores overskudskapacitet til det populære danske rejsebureau, der er en stabil samarbejdspartner med mange erfaringer i bagagen,” siger Jóhanna á Bergi, der er administrerende direktør i Atlantic Airways.

Hos Atlantic Airways understreger direktøren, at det har stor betydning for selskabet at sikre sig indtjening i overkapaciteten uden at det går ud over ruteflyvninger. Derfor er der et ønske om længerevarende aftaler, så det er muligt at optimere driften.

Fastholder tre Airbus-fly
Flyvningerne for Folkeferie.dk skal gennemføres med selskabets to Airbus A319-fly samt et helt splinternyt Airbus A320-fly, som Atlantic Airways modtager i december måned. A319-flyene er indrettet med 144 sæder, mens A320´eren forventes at få plads til 180 passagerer.

Hos de nuværende leverandører er der plads til 148 passagerer i Jet Times Boeing 737-fly, mens Danish Air Transport tilbyder 180 sæder på selskabets A320-fly. Jet Time  flyver i denne sommer til Malta fra København og Billund samt til græske Preveza fra København. Danish Air Transport flyver til Madeira fra København og Billund, til Preveza fra Billund, hvorfra der også flyves til Kreta, Rhodos og Samos.

Atlantic Airways havde tidligere overvejet at anskaffe mindre fly til de nordlige ruter, men vælger at fastholde tre Airbus-fly i flåden baseret på erfaringer med punktlighed, regularitet samt tilfredsheden hos kunderne med flytypen.

“Vi har konstateret, at der er behov for tre store fly for at give kunderne en tilfredsstillende service på rutenettet, og således har væksten på vores hjemmemarked medført, at flyselskabet fortsætter med tre Airbus fly i flåden,” siger Atlantic Airways-direktøren.

 

Relaterede artikler:

​Folkeferie vælger ny partner

Star Tour mistede op imod 20.000 kunder

Gran Canaria ny vinterdestination for Atlantic Airways

Atlantic vil købe større fly

Atlantic: Ingen ny flytype før 2016