Charterarrangører splittet over Egypten

Star Tour, Spies og Apollo aflyser Egypten-rejser i resten af 2013. Hos Atlantis Rejser står man til gengæld klar til at sende folk afsted med få ugers varsel, hvis situationen i landet forbedres.

I noget der kunne ligne en koordineret aktion, meddelte Danmarks tre største charterrejsearrangører mandag, at de aflyste alle rejser til Egypten i 2013. De tre selskaber er Spies, Star Tour og Apollo. Efter at Udenrigsministeriet for to uger siden skærpede sin rejsevejledning til at fraråde alle ikke-nødvendige rejser til også turistområderne ved Rødehavet, aflyste alle tre arrangører Egypten-rejser frem til midten af oktober. Nu går man skridtet videre og trækker Egypten-stikket ud for hele året.

Hos Atlantis Rejser er man dog ikke parat til at planlægge så langt frem i tiden. I stedet står man stand-by og spejder intenst mod Udenrigsministeriet på Asiatisk Plads i København.

”Det øjeblik Udenrigsministeriet ændrer sin rejsevejledning for Egypten, er vi klar til at sende gæster afsted igen,” siger kommunikationschef Pernille Ammitzbøll fra Atlantis Rejser til CHECK-IN.dk.

Ifølge pakkerejseloven skal charterrejsearrangørerne aflyse rejser 14 dage frem, hvis Udenrigsministeriet fraråder rejser til bestemte charterdestinationer.Men to uger efter at Udenrigsministeriet eventuelt har ændret sin rejsevejledning til det bedre, er Atlatis Rejser parat til at sætte sine kunder på fly med kurs mod pyramidernes land.

Primære produkt
Charterselskabet har specialiseret sig i Egyptens-rejser og 42.000 ud af Atlantis Rejsers 45.000 årlige gæster sendes således til Egypten.

”Egypten er vores primære produkt. Men august er lavsæson, så i disse uger ville vi typisk kun have cirka 300 gæster dernede,” forklarer Pernille Ammitzbøll.

Hun peger på, at Atlantis Rejser har den fordel, at de ejer deres eget incoming-bureau i Egypten.

”Vi skal derfor ikke lukke destinationerne ned på samme måde som de andre charterarrangører. Vi kan meget hurtigt starte op igen,” understreger hun.

Hele Europa leder efter senge
Hos Star Tour vil man gerne sikre, at danskerne kommer på ferie – om det så bliver Egypten, Tenerife eller et tredje sted. Og derfor har selskabet valgt allerede nu at sikre sig pladser på alternative rejsemål for resten af året.

”Vi aner ikke hvornår tingene i Egypten ændre sig til det bedre. Og hele Europa leder lige nu efter senge på alternative destinationer. Derfor er vi glade for at det er lykkedes os at skaffe de nødvendige senge og fået omdirigeret flyene,” siger Stig Elling, salgsdirektør hos Star Tour, til CHECK-IN.dk.

”Det er vigtigt for os at have vare på hylderne. Det er det bedste for både kunderne og for os,” understreger Stig Elling.