Fra venstre Per G. Braathen (bestyrelsesformand), Ulrika Matsgård, administrerende direktør og Leif Vase Larsen, international koncerndirektør i DER Touristik Group. (Pressefoto) Pictures from the writing of the agreement between BRA and Apollo at Apollos office in Stockholm, Sweden. Photo by PELLE T NILSSON/Swedish Press Agency

BRA indgår milliardkontrakt med Apollo

I oktober overtager svenske BRA de flyvninger som Novair tidligere har leveret til rejsearrangøren Apollo. Dermed skal BRA anskaffe to Airbus A320 i tillæg til fem A319.

Det svenske regionale flyselskab Braathens Regional Airlines (BRA) indgik i sommeren 2022 en treårig aftale med rejsearrangøren Nordic Leisure Travel Group om beskæftigelse af fem Airbus A319 på charterkontrakter for Spies og Ving.

En aftale til en værdi af godt to milliarder svenske kroner, eller hvad der dengang svarede til 1,4 milliarder danske kroner. 

Første A319-fly er allerede ankommet til Braathens International Airways, der er navnet på det produktionsselskab, der skal stå for charterflyvninger, og der er mere beskæftigelse på vej.

Braathens har i dag offentliggjort en aftale med Apollo, der skifter leverandør fra svenske Novair, der siden august 2021 har været ejet af danske Lars Thuesen via Jet Nordic Group.

Dermed skal Apollo-kunderne fremover transporteres i 180-sæders Airbus A320-200 i stedet for Novairs nyere og mere miljøvenlige Airbus A321neo, der har plads til 221 passagerer.

To Airbus A320
BRA skal flyve for Apollo fra den 8. oktober 2023 efter kontrakten med Novair er udløbet. Der er tale om et treårigt samarbejde med en kontraktsum på omkring 1,6 milliarder svenske kroner, eller hvad der svarer til lidt mere end en milliard danske kroner.

Der skal primært flyves med 180-sæders Airbus A320 til 10 destinationer ved Middelhavet fra både Stockholm og Gøteborg. Hermed kommer BRA til at anskaffe sig to A320’ere som supplement til de fem Airbus A319.

“Vi er både glade og stolte over, at Apollo vælger BRA som partner i dette langsigtede samarbejde. Vi ser det som et bevis på, at vores tilbud om charterflyvninger med et stærkt kundefokus kombineret med vores ambitiøse bæredygtighedsarbejde er værdsat, og vi ser virkelig frem til at byde Apollos gæster velkommen om bord,” siger Ulrika Matsgård, administrerende direktør hos BRA. 

Efterlader Novair-fly uden beskæftigelse
Apollo solgte Novair til Jet Nordic Group i 2021 ledsaget af en toårig kontrakt, der udløber til oktober, og her er man tilsyneladende af den opfattelse, at de BRA og Apollos forretning passer bedre til hinanden.

“Vi har valgt BRA som vores partner, fordi vi deler det samme syn på partnerskab, bæredygtighed og service. Vores forretninger supplerer hinanden rigtig godt, og med BRA kan vi effektivt flyve vores kunder på dage, hvor de foretrækker at rejse, samtidig med at vi kan tilpasse vores kapacitet efter sæsonen,” lyder det fra Leif Vase Larsen, der er administrerende direktør for DER Touristik Nordic AB, der driver Apollo.

Novairs to Airbus A321neo vil herefter stå uden beskæftigelse, og der pågår i øjeblikket forhandlinger om likvidation af selskabet.

 

Relaterede artikler:

Forhandlinger om afvikling af svenske Novair

Første fly til nyt Braathens-selskab

BRA i milliardaftale om charterflyvninger