SAS-fly i Aalborg Lufthavn. (Foto: Aalborg Lufthavn/PR)

Charterfremgang gavner Aalborg Lufthavn

Aalborg Lufthavn havde flere charterrejsende end udenrigsrejsende i juli, der blev lufthavnens tredjebedste måned nogensinde.

Der var ekstra mange kufferter med badebukser, dykkerbriller og solcreme i Aalborg Lufthavns bagagesorteringsanlæg i juli måned. Lufthavnen havde nemlig næsten 25 procent flere charterrejsende i den forgangne måned end i samme måned sidste år.

”At vi kan se en så markant fremgang i chartertrafikken, eret resultat af et rekordhøjt antal udbudte sæder, nye eftertragtede sommerdestinationer og en fortsat stærk rejselyst,” siger lufthavnsdirektør, Søren Svendsen, fra Aalborg Lufthavn.

I alt rejste 48.507 til og fra charterdestinationerne omkring Middelhavet og i Atlanterhavet. Dermed havde lufthavnen flere charterrejsende end udenrigsrejsende. Her måtte lufthavnen nemlig notere en tilbagegang på 12,6 procent til 40.215 passagerer.

”Lufthansas reducering af afgange sætter stadig sine spor i passagertallene på udenrigsområdet. Til gengæld har Turkish Airlines, på ruten til Istanbul, oplevet en vækst på 60 procent i forhold til juli 2015. Samtidig beretter KLM om øget vækst på Amsterdamruten,” forklarer Søren Svendsen.

Løsnet slipset
Lufthavnens indenrigsrute til København er normalt godt befolket af forretningsrejsende, der enten skal til møder i landets hovedstad eller videre ud i verden fra Københavns Lufthavn. På trods af at mange af de forretningsrejsende har løsnet slipset og indtaget hængekøjerne i juli måned, så oplever Aalborg Lufthavn alligevel en fremgang i indenrigstrafikken på 10,1 procent i juli 2016 i forhold til samme måned sidste år. I juli 2016 fløj der således 56.093 passagerer til og fra København mod 50.929 i juli 2015.

”Juli er en udpræget sommerferiemåned for virksomhederne, og det er derfor fantastisk at se en vækst på hele 10,1 procent i rejsende til og fra København. En stikprøveundersøgelse, foretaget af Aalborg Lufthavn viser, at mange indenrigsrejsende fra Aalborg flyver videre ud i verden fra København. Dette kunne være en indikation på, at den manglende Frankfurt-rute får rejsende til at bruge København som hubdestination i stedet for,” påpeger Søren Svendsen.

Største juli nogensinde
Fremgangen i indenrigs- og chartertrafikken opvejer tilbagegangen i udenrigstrafikken og det betyder, at Aalborg Lufthavn får en samlet fremgang på 6,5 procent i juli 2016 i forhold til juli 2015.

Samlet set rejste 144.815 passagerer til og fra Aalborg Lufthavn i juli mod 135.943 i samme måned sidste. Derved noteres en ny rekord, og juli 2016 bliver den største juli måned nogensinde i Aalborg Lufthavns historie. Det er desuden det tredjeflest antal passagerer i lufthavnens historie.

 

 

Relaterede artikler:

50.000 flere passagerer i Aalborg Lufthavn

Charterselskab satser på langrutetilbud fra Aalborg

Aalborg: Vi runder 1,5 mio. i 2016

Lufthavne slås om østjyske charterrejsende

Rekordernes år i Aalborg