Charterrejsen kan betales med MobilePay

Rejsearrangøren Apollo tilbyder som den første danske charterarrangør betaling af rejsen via MobilePay på mobil eller tablet.

Danske Bank har sikret sig et kolossalt forspring omkring digitale betalingsløsninger med den såkaldte MobilePay App, der benyttes af omkring 2,5 mio. danskere og samtidig er blevet en slags de-facto standard.

Nu tilbyder Apollo som den første danske rejsearrangør betaling af rejser via MobilePay. I første omgang gælder muligheden for det bestillingsmodul, der ligger øverst på Apollos mobilsite, men i begyndelsen af 2016 vil det også være muligt på de særlige kampagnebestillingsmoduler, som kunderne har adgang til.

Halvdelen af alle besøgende i Apollos digitale univers sidder enten med en smartphone i hånden eller en tablet på skødet, og det sker relativt ofte, at rejserne lægges direkte i indkøbskurven og betales ved indtastning af kortoplysninger på siden.

“Når cirka halvdelen af vores gæster er på mobil og tablet, skal de også have mulighed for at betale mobilt. Det giver faktisk ikke mening, at de skal sidde og indtaste kortoplysninger, når det kan gøres nemmere. Lige nu er det hver tredje kunde, der booker og betaler mobilt, og med muligheden for at betale med MobilePay forventer vi, at det vil være cirka hver anden rejse, der bliver købt via enten mobil eller tablet,“ forklarer Glenn Bisgaard, der er kommunikationschef hos Apollo.

Slipper for at indtaste 23 cifre
Når kunderne handler i Apollos netbutik kan de selv vælge, hvilket kort, som betaling skal trækkes fra. Det er muligt at koble MobilePay-løsningen på Dankort, Visa/Dankort, MasterCard, VISA eller VISA Electron.

Selve transaktionen foregår på den måde, at kunden indtaster sit MobilePay mobilnummer ved betaling i Apollos digitale univers. Herefter godkender kunden betalingen på sin mobil, inden betalingen trækkes på det kort, der er tilknyttet.

Det er naturligvis ikke uden omkostninger for Apollo at modtage betalinger via MobilePay. Men dette håndterer Apollo via en aftale med en kortindløser samt en såkaldt Payment Service Provider, der hjælper Apollo med at modtage betalingskort i et sikkert miljø.

Fordelene med MobilePay frem for at benytte betalingskort er, at man sparer indtastning af 23 cifre samt at skulle finde sit kort frem til brug for indtastningen.

“Vi skal konstant arbejde på at gøre det nemmere for alle kunder, også dem, der primært klarer alt via deres mobil,“ fastslår Glenn Bisgaard.