Charterselskab indtager Aalborg Lufthavn

SunCharter løfter sløret for fire nye destinationer fra Aalborg Lufthavn og åbner kontor i lufthavnen.

Den forgangne uge har været en god uge for Aalborg Lufthavn. Først kom meldingen om Lufthansas nye rute til Frankfurt fra marts næste år. På pressemøde i fredags kom så nyheden om SunCharter, der årligt sigter på, at fragte 20.000 ferierejsende ud fra den nordjyske lufthavn til fire destinationer.

Satser på Nordjylland
SunCharter er hverken ny eller ukendt i branchen og har siden starten for tre år siden, haft flyvninger fra København og Billund. Selskabet kunne både fortælle om de fire nye destinationer fra Aalborg lufthavn, og at de fra slutningen af november flytter ind i nye lokaler i Aalborg Lufthavn med såvel salg og administration. Et kontor der vil være åbent alle ugens dage.

”Vi skal blive nordjydernes fortrukne charterselskab,” siger administrerende direktør i SunCharter Søren Kjellerup til CHECK-IN.dk.

”Vi er allerede kåret til bedste charterselskab på Trustpilot og det forpligter. Nu ønsker vi, at nå ud i hele regionen og vil være til stede i bybilledet, samt indgå støtte og samarbejde med lokale foreninger og klubber både i bredden og dybden,” fortsætter Søren Kjellerup. Selskabet har allerede sponsorater med Aalborg Håndbold, Aalborg Pirates og Hobro IK.

Fire nye ruter
Sidst i marts starter selskabet den første af sine fire nye ruter. Alanya (Antalya lufthavn) i Tyrkiet bliver første destination, hvorefter Kreta og Rhodos følger efter fra april og til sidst Golden Sands (Varna lufthavn) i Bulgarien, der starter op til juni.

Ruten til Alanya vil blive fløjet af Jet Time, Kreta og Rhodos af airBaltic og Golden Sands af Primera Air. SunCharter regner med at fragte omkring 20.000 rejsende årligt, når ruterne fra Aalborg kommer i gang. Selskabet drosler ned på aktiviteten fra København, men fortsætter fra Billund og Aalborg med primært fokus på Nordjylland.

”Alle vores rejsende vil opleve 100 procent danske guider på destinationerne og dansk eller dansktalende personale ombord på flyene,” fortæller salgschef i SunCharter Anders Christensen.

”Det er vigtigt for os med danske guider med lokalkendskab og evnen til at være nærværende,” fortsætter salgschefen.

Der vil være hoteller eller lejligheder både for børnefamilier, voksne gæster uden børn eller grupperejser med eksempelvis handicappede.

Sønderjylland og Norge
Rejser til Alanya har været tilgængelige i SunCharters bookingsystemer et par uger allerede, mens de tre øvrige gøres tilgængelige nu ved lanceringen. Søren Kjellerup kan fortælle, at de allerede har mange bookingen udenfor Nordjylland, blandt andet rejsende fra Als og Esbjerg. Samtidig har selskabet mange henvendelser fra norske rejsende der gerne tager turen til Aalborg for at flyve derfra. En tendens lufthavnen også har mærket sig.

”Der er ingen tvivl om, at Aalborg Lufthavns tilbud om gratis parkering trækker,” konstaterer Søren Kjellerup.

Direktør i Aalborg Lufthavn, Søren Svendsen, er også tilfreds med SunCarters indtog i lufthavnen.

”Vi synes, at det er meget spændende, at de ønsker at etablere sig her. Ikke bare med flyvninger, men også med kontorer. Tit arbejder vi i flere år med at tiltrække operatører, men i dette tilfælde var det SunCharter der opsøgte os,” siger Søren Svendsen til CHECK-IN.dk.

SunCharter bliver det første charterselskab, der har sit hovedkontor i lufthavnen.

Salgschef Anders Christensen (t.v.) og administrerende direktør Søren Kjellerup vil satser på Nordjylland og starter fire nye ruter fra Aalborg Lufthavn. (Foto: Joakim J. Hvistendahl)