Cimber A/S opsiger samtlige medarbejdere

Cimber A/S er ved at forberede en kontrolleret nedlukning og opsiger i dag samtlige 130 medarbejdere. Årsagen hertil skal findes i, at SAS ønsker at bringe samarbejdet med det sønderjyske flyselskab til ophør.

Det danske flyselskab Cimber A/S, der kom til verden i midten af maj måned 2012 på resterne af det krakkede Cimber Sterling, har nu valgt at opgive.

I dag vil samtlige 130 medarbejdere i virksomheden blive opsagt, da ledelsen er ved at forberede en kontrolleret nedlukning. Cimber A/S har mistet selskabets kontrakt med SAS ved udgangen af marts måned næste år.

“SAS har sat os i verden, og SAS lukker os igen,“ konstaterer bestyrelsesformand Jørgen Nielsen fra Cimber A/S.

Jørgen Nielsen understreger, at Cimber A/S gør sine opgaver færdige, men at man er nødt til at foretage opsigelserne, idet en række medarbejdere har op til seks måneders opsigelse, da de blev virksomhedsoverdraget i forbindelse med overtagelsen af dele af konkursboet efter Cimber Sterling.

“Det er det rigtige at gøre. Vi kan ikke bare køre på og håbe på, at man finder ud af noget,“ understreger Jørgen Nielsen.

Klar til at fortsætte for andre
Skulle der i de kommende måneder være andre selskaber, der ønsker at købe produktion hos Cimber A/S er man dog klar til at fortsætte.

“Vi har et AOC (operationel tilladelse, red.), og hvis andre kan bruge vores AOC, kan de bare henvende sig, og så finder vi ud af det. Vi er også til enhver tid klar til at være produktionsvirksomhed for andre,“ siger Jørgen Nielsen.

Cimber A/S beskæftiger i dag fem CRJ200 fly samt 130 medarbejdere.