Cimber-navnet ventes at fortsætte

Efter alt at dømme vil Cimber-navnet indgå i navnet på det kommende fællesnordiske flyselskab, når fusionen med Skyways er faldet på plads. Derimod er det endegyldigt farvel til Sterling, der har to konkurser med i bagagen.

Det vrimler med navne og brands i det kommende nordiske flyselskab, der forventes skabt som en fusion mellem Cimber Sterling og det svenske regionale flyselskab Skyways.

Rent faktisk er Skyways kun et varemærke, mens det svenske selskabformelt hedder Avia Express Sweden AB. Skyways-varemærket har derimod kun været i brug siden 1993, mens Avia-navnet strækker sig helt tilbage til selskabets etablering i 1940.

Avia Express Sweden AB købte i foråret det Gøteborg-baserede flyselskab City Airline, der blev etableret i 2001, hvorfor endnu et navn er på paletten.

I Danmark hedder selskabet Cimber Sterling Group A/S og har registrerede binavne som Cimber Aviation Group, Sønderjyllands Flyveselskab og Cimber Air Holding. Cimber-navnet har sine stærke rødder i det sønderjyske flyselskab, der blev etableret af Ingolf Nielsen tilbage i 1950.

Derimod har Sterling-navnet en fortid tilbage til 1962, hvor Tjæreborg-præsten Eilif Krogager grundlagde Sterling Airways. Selskabet gik konkurs i 1992 og fortsatte som Sterling European Airlines, indtil fusionen med Maersk Air i 2005, hvorefter navnet blev ændret til Sterling Airlines. Sidenhen gik selskabet atter konkurs i slutningen af 2008, inden Cimber Air købte navnet af konkursboet.

Forventet afsked med Sterling-varemærket

Det vurderes, at det bliver varemærkerne Cimber og Skyways, der vil skulle danne navnet på den nye nordiske flyselskab.

“Jeg har en forventning om, at Cimber-navnet fortsætter. Jeg kan ikke forestille mig, at man vil operere svenske indenrigsflyvninger under Cimber-navnet, ligesom jeg heller ikke kan forestille mig danske indenrigsflyvninger under Skyways-varemærket,“ siger administrerende direktør Jacob Krogsgaard til CHECK-IN.dk.

Dermed er der indirekte lagt op til, at Sterling-varemærket forsvinder, ligesom det heller ikke forventes, at det relativt ukendte varemærke City Airline kommer til at spille nogen rolle fremadrettet.

Kilder tæt på Cimber Sterling nævner derimod“Cimber Skyways“ som muligt navn til det nye nordiske regionale flyselskab.

Et navn, der vil afspejle den brandmæssige værdi, der er indarbejdet i det kommende selskabs hovedmarkeder i Danmark og Sverige.