Cimber-prissamarbejde giver billige gennemgangspriser

Luftfartskrigen på indenrigsflyruterne ændrer på prisstrukturen fra de danske provinslufthavne, afslører seneste udgave af Dansk Flyprisindex.

Lavere priser for tilslutningsfly på danske indenrigsruter betyder billigere gennemgangspriser fra provinslufthavnene til en række europæiske destinationer.Det er konklusionen i seneste udgave af Dansk Flyprisindex, der udgives af rejsesøgemaskinen Travelmarket.dk

Flyrejsende, der ønsker at rejse fra provinslufthavnene via København, kan ofte rejse til gennemgangspriser til europæiske destinationer, der slår de lokale selskabers priser af banen.

I seneste udgave af Dansk Flyprisindex er Cimber Sterlingbilligste selskab eller deloperatør på 18 ud af 40 flypriser fra danske lufthavne til europæiske storbyer. Det er ifølge Travelmarket.dk en markant ændring i forhold til tidligere udgaver af Dansk Flyprisindex, hvor Norwegian har haft en meget dominerende position fra København og Aalborg. Nu lader det til, at Cimber Sterling i samarbejde med SAS har slået Norwegian af banen på gennemgangspriserne fra den nordjyske lufthavn, mener Travelmarket.dk.

Som eksempler nævner Travelmarket.dk, at Cimber Sterling og SAS i samarbejde tkan tilbyde en returbillet fra Aalborg via København til London for 813 kr., fra Billund via København til Stockholm for 1.053 kr og fra Billund til Amsterdam via København for kr. 1.435. Sidstnævnte er dog i samarbejde med KLM. De nævnte billetpriser er alle lavere end på de direkte flyruter mellem de nævnte byer.

”Markedet er under voldsom forandring i øjeblikket. Kampen om indenrigsmarkedet flytter markedsandele på de internationale ruter fra Danmark,” siger direktør Ole Stouby Travelmarket.dk.

Cimber Sterlings prissamarbejde slår også igennem på interkontinentale flyrejser – især fra Billund Lufthavn. Sammen med Air France kan Cimber Sterling tilbyde billigste rutekombination til Beijing og Rio De Janeiro.

Link: Dansk Flyprisindex