Bombardier CRJ 900 fra Cimber i SAS-bemaling. (Foto: Markus Eigenheer | Creative Commons 2.0)

Næsten hver fjerde Cimber-pilot stemte ikke for ny overenskomst

Samlet 70 ud af 90 piloter i Cimber har stemt ja til den aftale, der blev indgået af Flyvebranchens Personale Union med CityJet, der ejer det danske flyselskab.

Med en truende konflikt hængende over hovedet lykkedes det Flyvebranchens Personale Union (FPU) og CityJet om morgenen den 12. juli at sætte underskrifterne på en ny overenskomst for piloterne i Cimber, der er ejet af det irske flyselskab.

Forhandlingerne foregik i Forligsinstitutionen, da FPU havde sendt et konfliktvarsel afsted som følge af, at forhandlingerne mellem parterne var brudt sammen. Men udsigten til en konflikt, der kunne ramme de 10 Bombardier CRJ900-fly, som Cimber opererer på vegne af SAS i København Lufthavn, fik i sidste ende parterne til at nå frem til en aftale.

Sidenhen har forhandlingsresultatet været til afstemning blandt de 90 piloter, der er organiseret via FPU, afstemningsresultatet er nu blevet offentliggjort. Lidt flere end tre fjerdedele stemte for, mens en gruppe på 20 personer enten stemte imod, undlod at stemme, eller afgav blanke stemmer.

Stemmerne fordeler sig således med 70 ja-stemmer, 12 nej-stemmer, fem blanke stemmer samt tre medlemmer, der ikke valgte af afgive stemme, fremgår af en intern mail fra Cimber Pilot Union til medlemmerne.

“Vi blev mødt af ultimative krav fra CityJet, men vi formåede at stå fast om vores vilkår i fællesskab. Vi fulgte en klar strategi, som gør, at vi nu kan fortsætte med en god og fornuftig aftale,” skriver bestyrelsen i Cimber Pilot Union.

Takker for opbakning fra LO-forbund
Med afstemningsresultatet på plads benytter FPU samtidig lejligheden til at takke de øvrige LO-forbund for deres opbakning.

“Den har været med til at sikre en god og fair overenskomst for piloterne i Cimber de næste tre år,” skriver FPU i en pressemeddelelse.

FPU´s lokale repræsentanter i Cimber anerkender samtidig, at nogle af medlemmerne havde ønsket et andet resultat af afstemningen, og her gør man det klart, at repræsentanterne altid vil være lydhøre for såvel ris og ros.

Formanden for piloterne i Cimber er Peter Hjort, og når han skal gøre status over forhandlingerne og resultatet, lyder hans vurdering:

“Det har været vigtigt for os, at vi stod sammen om det her, og at aftalen var god for alle vores piloter, ikke kun dem med mange års erfaring. Det synes jeg, at vi kom i mål med,” siger Peter Hjort.

 

Relaterede artikler:

SAS-flyvninger går fri af konflikt

CityJet chokeret over sygemeldinger i massevis

SAS vil ikke blande sig i Cimber-konflikt

Ærgrelse over læk af konfliktvarsel

Pilotstrejke kan ramme SAS-flyvninger om få uger