(Foto: Bo Skovgaard)

Cimber skal flyve seks gange dagligt til Aarhus

SAS har hyret Cimber A/S til at flyve seks gange dagligt mellem København og Aarhus. Dermed kommer indenrigsbetjeningen til Danmarks næststørste by tilbage på et mere tilfredsstillende niveau.

SAS har længe arbejdet med at få indenrigstrafikprogrammet for sommeren på plads for så vidt angår ruten fra København til Aarhus.

Nu er programmet klar, og SAS har valgt at indleje Cimber A/S til at varetage hovedparten af produktionen på indenrigsruten til Danmarks næststørste by. Cimber A/S skal således flyve 80 ud af samlet 90 ugentlige afgange på ruten. SAS vil blot selv flyve med et Airbus-fly på den sene aftenafgang fra København til Aarhus, således at flyet natstopper i Aarhus og tager det store morgenryk til hovedstaden.

“Det har været nødvendigt for os at lave en andenkonstruktion for København-Aarhus ruten, idetvi ikke fløj lønsomt på grund af flystørrelsen,“ forklarerTrine Kromann-Mikkelsen, pressechef i SAS i Danmark, om baggrunden for at indgå aftale med Cimber A/S om at flyvepå rutenpå vegne af SAS.

Glæde hos Cimber og Aarhus Lufthavn
Der er forståeligt nok glæde i Aarhus Lufthavn, der således kan tilbyde mellem syv og otte daglige afgange i hver retning. Det er stadig mindre, end da Cimber Sterling og SAS tilsammen var inden på ruten før, men en klar forbedring i forhold til vintertrafikprogrammet.

”Det er en dejlig nyhed. Det er et godt produkt som vore kolleger i Billund også har udtrykt tilfredshed med. Det er et langt skridt i den rigtige retning i forhold til at genetablere en tilfredsstillende betjening på indenrigsruten til København,“ siger lufthavnsdirektør Ole Paaske fra Aarhus Lufthavn A/S.

Hos Cimber A/S har man endnu ikke sikret sig det specifikke fly, der skal indsættes på Aarhus-ruten, men selskabet er glade for at skulle beskæftige endnu et ATR-fly for SAS.

“Der er mange ledige ATR72-fly i markedet, så vi skal nok finde egnet materiel at kunne indsætte på ruten til Aarhus,“ siger administrerende direktør Jacob Krogsgaard fra Cimber A/S.