Cimber Sterlings leisure-ruter er i farezonen

Torsdagens meddelelse om en kommende aftale med Mansvell Enterprises Ltd., der kontrollerer svenske Skyways, vil angiveligt bringe Cimber Sterlings leisure-ruter i farezonen. Bestyrelsesformanden henviser til den nye storaktionær i spørgsmålet om ruternes fremtidige eksistens.

Cimber Sterlings meddelelse om indgåelse af en “ikke-bindende“ aftale med den nye storaktionær Mansvell Enterprises Ltd., var godt nyt for mange af Cimber Sterlings medarbejdere.

Men det er nok for tidligt at ånde lettet op. Noget kunne nemlig tyde på, at det bliver et slanket Cimber Sterling, der fremover vil indgå i den nordiske luftfartskoncern, somforventes atblive etableret på baggrund af den nuværende børsplatform for danske Cimber Sterling.

Selskabets nye investor er den ukrainske oligark Igor Kolomoysky, der via Mansvell Enterprises Ltd. kontrollerer det svenske Skyways og det nyerhvervede City Airline.

Forretningskonceptet skal tilsyneladende fremover bygges op omkring indenrigs- og regionaltrafik. Det fremgår af en pressemeddelelse fra Cimber Sterling: “Udover markant at styrke Cimber Sterlings kapitalgrundlag vil den nye majoritetsaktionær yderligere kunne medvirke til at udvikle Cimber Sterling i rollen som en vigtig luftfartsoperatør på det danske indenrigsmarked og det regionale nordiske marked,“ hedder det i meddelelsen.

Overfor CHECK-IN ønsker bestyrelsesformand Vilhelm Hahn-Pedersen ikke at kommentere den fremtidige strategi omkring leisure-ruterne, men henviser i stedet til den nye storaktionær.

“Intentionerne fra Manvell´sside er at skabe en nordisk luftfartskoncern baseret på Cimber Sterlings børsnoterede platform. Det vil ydermere være op til den nye hovedaktionær at vurdere, hvem derbliver ‘storebror’ eller ‘lillebror’ i den nye organisation,“tilføjer Vilhelm Hahn-Pedersen med hensyn til spekulationerne om, hvor hovedkontoret placeres, og hvilket selskab, der bliver fortsættende i den nye konstruktion.

Det bliver derfor angiveligt et Cimber Sterling i den såkaldte “Classic“ version med indenrigs- og regionalruter, der fremover vil udgøre grundstammen i selskabets aktiviteter på det danske marked.

I givet fald vil Cimber Sterling blive nødsaget til at skille sig af med selskabets seks Boeing 737-700 fly samt en stor gruppe medarbejdere, der er direkte tilknyttet produktionsplatformen på leisure-ruterne.

Cimber Sterling forventer, at den endelige aftale med Mansvell Enterprises Ltd. falder på plads inden udgangen af juni måned.