Comefly muligvis tvunget til at nedjustere Florida-program

Den nye charterarrangør Comefly begynder den 21. juni at sende gæster med nonstop-fly til Florida. Men få måneder inden åbningen af ruten, der bliver fløjet fra Aalborg og Københavns Lufthavn, går salget ikke som forventet, og selskabet bliver med høj sandsynlighed tvunget til at skære i det planlagte sommerprogram.

Om få måneder får danske chartergæster mulighed for at flyve nonstop til Florida fra enten Aalborg eller Københavns Lufthavn med den nye rejsearrangør Comefly, der fra begyndelsen harannonceret med priser fra 3.995 kroner tur/retur på de to ruter.

Men umiddelbart er der ikke tilstrækkeligt mange rejsende, der har ladet sig lokke af selskabets annoncer. Tre måneder inden første afgang er der stadig en del ledige sæder til salg, og faktisk overvejer Comefly i disse dage, om selskabet bliver nødt til at hive én måned ud af det planlagte program p.g.a. manglende efterspørgsel.

”Som salget er nu, kan vi risikere at knække nakken på at sende fly af sted i september, fordi der stort set ikke har været nogle reservationer til denne måneds afgange. Derfor er der stor sandsynlighed for, at september udgår af programmet, og vi er naturligvis kede af, at der ikke har været så stor en interesse uden for højsæsonen, som vi havde forventet. Det er en fejlvurdering fra vores side,” siger direktør Steen Normann Petersen og tilføjer, at Comefly i stedet overvejer at lave rejser til Oslo eller Bergen i september.

Comefly skulle oprindeligt have startet op med nonstop-flyvninger til Florida den 14. juni. Startdatoen er nu rykket til den 21. juni. Planen var 40 afgange med 20 fra Aalborg og 20 fra København, menden manglendeefterspørgsel tvinger formentligt selskabet til at nedjustere dette antal.

I højsæsonen i juni, juli og efterårsferien ser salgstallene bedre ud, og på disse afgange mangler selskabet kun at sælge 25-30 procent af billetterne, hvilket er tilfredsstillende, lyder det. Samtidig overrasker det selskabet, hvor stor en forskel der er på salget i Aalborg i forhold til København.

”Aalborg har fra starten solgt bedst og sælger p.t. mere end dobbelt så godt som København. Jeg tror, at københavnerne har for mange valgmuligheder, eller også bestiller de først i sidste øjeblik.”

Comefly har indgået en aftale med det britiske charterflyselskab Monarch Airlines, der skal operere ruterne til Fort Myers i Florida. Afgangene finder sted én gang om ugen fra Aalborg og Københavns Lufthavn. Der bliver fløjet med en Airbus 330-200 med plads til 358 passagerer. Priserne starter som nævnt fra 3.995 kroner tur/retur, men ifølge Comefly koster en billet i højsæsonen p.t. omkring 5.500-5.900 kroner tur/retur.

Comefly har et mål om at tilbyde rejser til Florida året rundt, men i første omgang handler det om at få tilpasset sommerprogrammet efter efterspørgslen i markedet. Selskabet forventer at have et endeligt overblik over en eventuelnedjustering indenfor et par uger.