Boeing 737 fra Corendon Airlines. (Foto: Vytautas Kielaitis | shutterstock)

Corendon Airlines leaser ni Boeing 737 MAX

Corendon Airlines, der til sommer åbner to baser i Danmark, har lavet en aftale med Air Lease Corporation om leasing af ni Boeing 737 MAX. Flyene bliver leveret frem til sommeren 2023.

Den tyrkiske rejsekoncern Corendon har sat gang i at øge flåden hos dens flyselskab Corendon Airlines.

I den forbindelse er der landet en aftale med amerikanske Air Lease Corporation (ALC) om længere leasingkontrakter for i alt ni nye Boeing 737 MAX.

Allerede i foråret 2022 vil Corendon Airlines få leveret fem Boeing 737 MAX 8, mens der vil blive leveret én MAX 8 yderligere i første kvartal i 2023. Herudover vil det tyrkiske flyselskab modtage yderligere tre fly af den lidt større variant, Boeing 737 MAX 9. Disse er planlagt til levering i første halvdel af 2023.

Nye fly vil forbedre Corendons operationer
Corondan Airlines Group består af i alt tre flyselskaber i skikkelse af Corendon Airlines, Corendon Dutch Airlines og Corendon Airlines Europe. Den samlede flåde udgøres af 26 Boeing 737-800 og én Boeing 737 MAX 8.

”ALC er en stor udlejer til Corendon Airlines Group med tre flyselskaber i Holland, Malta og Tyrkiet, og vi er glade for at kunne annoncere disse leasingkontrakter i dag. Disse ni nye Boeing 737-fly tilbyder den mest moderne, brændstofeffektive nye teknologi, der i høj grad vil forbedre Corendons overordnede flådeoperationer og passageroplevelse,” siger Steven F. Udvar-Házy, bestyrelsesformand i Air Lease Corporation.

Også Yildiray Karaer, der er bestyrelsesformand i Corendon, udtrykker begejstring for det fortsatte samarbejde med amerikanske Air Lease Corporation, der blev etableret i 2010.

Åbner to baser i Danmark
Til sommer vil danskerne begynde at se meget til flyene fra den tyrkiske rejsekoncerns flyselskab. Corendon åbner således som rejsearrangør og har tidligere annonceret, at Corendon Airlines i juni baserer tre fly i Danmark.

To fly vil få base i Københavns Lufthavn, og ét fly vil blive stationeret i Billund Lufthavn. Indtil videre er der planlagt at flyve til 14 destinationer fra Danmark – fordelt på 30 ugentlige afgange fra København og 14 fra Billund. Særligt destinationer i Tyrkiet, Bulgarien, Grækenland og Spanien vil blive betjent fra de danske lufthavne. Det er endnu ikke afklaret, om Corendon Airlines vil benytte eksisterende fly i flåden eller nogle af de nye MAX-fly til operationen i Danmark.

Allan Petersen blev tidligere i februar ansat som salgschef i Dammark for Corendon Airlines. Den nyansatte dansker har 15 års erfaring fra British Airways og næsten 20 år som nordisk salgschef for flyselskabet Cathay Pacific fra Hongkong.

 

Relaterede artikler:

Corendon åbner også rute fra Aalborg Lufthavn

Tyrkisk flyselskab i stor dansk offensiv

Her er flyselskabet der vil flyve danskerne på ferie