E-gates i Københavns Lufthavn. (Foto: Ernst Tobisch)

CPH gør kontrol automatisk

Københavns Lufthavn automatiserer kontrollen af boardingkort inden sikkerhedskontrollen.

Menneskesky flyrejsende – og alle vi andre – har fået det en lille smule lettere i Københavns Lufthavn. I går gik de første passagerer nemlig igennem lufthavnens nye såkaldte ”e-gates” før sikkerhedskontrollen. Her er det manuelle tjek af de rejsendes boardingkort nu erstattet af et automatisk tjek ved hjælp af en scanner. Ideen er både at reducere ventetid og omkostninger, samt at øge kapaciteten og passagertilfredsheden yderligere.

”I dag sørger 75 procent af passagererne selv for check-in på enten internet, automater eller mobil. Derfor er vi også overbeviste om, at passagererne vil tage godt imod de nye e-gates, der vil lette de rejsendes vej gennem lufthavnen yderligere,” siger Johnnie Müller, Sikkerhedschef i Københavns Lufthavn.

Blandt de første
Københavns Lufthavn er blandt de første europæiske lufthavne, der indfører e-gates, men mange rejsende vil alligevel kunne genkende de nye e-gates fra metro- og togstationer flere steder i udlandet.

I e-gaten skal passageren selv skanne sit boardingkort, og kun et gyldigt rejsebevis vil åbne e-gaten og give adgang til selve sikkerhedskontrollen. Passagererne kan i øvrigt benytte de samme typer boardingkort som hidtil. Det betyder, at både boardingkort på papir og mobiltelefoner accepteres i de nye e-gates.

”De nye e-gates øger vores kapacitet i sikkerhedskontrollen, idet vi går fra de kendte fire pulte til seks e-gates, hvilket alt andet lige vil gøre det endnu hurtigere og mere smidigt at komme igennem det nødvendige sikkerhedstjek,” siger Johnnie Müller.

Københavns Lufthavn bevarer dog to pulte med betjening. De pulte vil i fremtiden være forbeholdt rejsende med små børn samt passagerer med et bevægelseshandicap. Desuden vil der være dedikeret adgang for passagerer, der har adgang til ”CPH Express”, Københavns Lufthavns to hurtigspor igennem sikkerhedskontrollen.

De nye e-gates blev taget i brug tirsdag, og de første måneder vil lufthavnen sikre, at der er ekstra assistance til rådighed, så de rejsende ikke er i tvivl om, hvordan man anvender de nye e-gates.

Foto: Ernst Tobisch/CPH