CPH ikke længere Nordens største lufthavn

For første gang nogensinde var Københavns Lufthavn i februar måned ikke Nordens største lufthavn målt på passagerer.

I den nordiske landskamp mellem de fire største hovedstadslufthavne København, Oslo Gardermoen, Stockholm Arlanda og Helsinki formåede Oslo Gardermoen i februar måned lige akkurat at presse sig forbi Københavns Lufthavn og snuppe den prestigefyldte titel som Nordens største lufthavn målt på passagerer. Det er den første måned nogensinde, at Københavns Lufthavn ikke har været Nordens største.

Men afgørelsen skulle nærmest findes ved hjælp af målfoto, for kun sølle10.693 passagerer adskilte de to lufthavne i februar måned. Oslo Gardermoen tog stikket hjem med1.605.408 passagerer, mens Københavns Lufthavn havde 1.594.715 passagerer.

Med 1.373.030 passagerer kunne Stockholm Arlanda ikke blande sig i den dansk-norske kappestrid.

Kigger ikke mod nord
Dykker man ned i tallene, så bliver billedet en anelse mere nuanceret. For det er især indenrigstrafikken i det enorme norske land, der er med til at generere trafik i Gardermoen. Således udgjorde indenrigspassagererne 49 procent af de i alt knap 1,6 mio. passagerer i Oslo. I København er billedet helt anderledes. Her var kun 8,5 procent indenrigspassagerer.

Dermed kan Københavns Lufthavn stadig bryste sig af at være Nordens største internationale lufthavn. En titel, som Gardermoen og Arlanda får svært ved at fravriste Amager-lufthavnen.

I Københavns Lufthavn tager man da også den norske sejr med sindsro. For lufthavnens strategi ”World Class Hub” handler om at gøre København til Nordeuropas mest attraktive trafikknudepunkt. Og i den kamp er konkurrenterne ikke Arlanda og Gardermoen.

”Vi kigger ikke mod nord, men mod syd. Det er nemlig der vores konkurrenter, primært Amsterdam Schiphol, befinder sig,” siger Københavns Lufthavns pressechef, Søren Hedegaard Nielsen, til CHECK-IN.dk.

Københavns Lufthavn har da også langt flere europæiske såvel som interkontinentale ruter end Oslo Gardermoen og Stockholm Arlanda. Men håneretten befinder sig, i hvert fald for en stund, i Oslo – Nordens største lufthavn.