Sikkerhedskontrol i Københavns Lufthavn. (Foto: CPH)

CPH: Vores ventetid er i verdensklasse

Trods den travleste juni måned nogensinde med over 2,2 mio. passagerer gennem Københavns Lufthavn, var der kun maksimalt 9 minutters ventetid i sikkerhedskontrollen på de travleste tidspunkter. Det er verdensklasse, konstaterer lufthavnen.

Der er i disse dage og uger stor travlhed i Københavns Lufthavn. Sommertrafikken stiller store udfordringer til kapaciteten omkring de store afrejseweekender, hvor fredag den 29. juni var sommerens første store prøvelse for lufthavnen.

Denne dag var der 86.343 passagerer gennem lufthavnen, ogledelsen var da ogsåmeget tilfredse med afviklingen af alletiders største rejsedag i CPH.

”Der er meget fyldt og meget travlt i alle terminalerne her til sommer, men vi er også forberedt til fingerspidserne. Derfor lykkedes det på årets største rejsedag den 29. juni at holde den maximale ventetid i security nede på blot ni minutter. Det er altså verdensklasse,” siger Carsten Nørland, salgs og markedsdirektør i Københavns Lufthavn.

Og da væksten ser ud til at fortsætte, er Københavns Lufthavn gået i gang med at udvide og ombygge lufthavnen for at skabe mere plads til passagerer og flyselskaber.

Bedste juni nogensinde
I hele juni måned rejste 2.223.862 passagerer gennem lufthavnen, hvilket er en stigning på 3,3 procent i forhold til samme måned året før. Det er dermed den bedste juni måned nogensinde i lufthavnens 87-årige historie.

Antallet af transferpassagerer og internationale passagerer er fortsat stigende, mens blandt andet Cimber Sterlings konkurs stadigvæk afspejler sig iantallet af indenrigspassagerer, derfaldt med 25,8 procent i forhold til juni 2011.

Det betyder også, at indenrigsruten fra København til Aalborg har taget en rutschetur ned ad listen over de 10 største ruter fra Københavns Lufthavn. Aalborg-ruten er således blevet overhalet af Amsterdam og Paris og er nu blot den sjettestørste rute fra CPH mod tidligere nr. 4.

Chartertrafikken havde i juni måned en fremgang på 2,9 procent i forhold til juni sidste år.Lufthavnen konkluderer, atdet formodentlig skyldes en blanding af dårligt dansk sommervejr og bedre økonomi hos mange familier.