Klaus Ren (Foto: ATR Aircraft)

Klaus Ren: Det bliver noget med flyvemaskiner

Efter at have assisteret Teddy Zebitz med indkøringen i rollen som ny administrerende direktør i Jet Time, er Klaus Ren nu på udkig efter nye udfordringer.

Det danske flyselskab Jet Time valgte i december måned at skifte administrerende direktør Klaus Ren ud med Teddy Zebitz, der kom fra en stilling som dansk chef for Emirates. Klaus Ren har som medstifter stået i spidsen for flyselskabet i 10 år, da Jet Time kom til verden i 2006 som Flyaktieselskabet af 23. marts 2006.

Klaus Ren har siden årsskiftet bistået Teddy Zebitz med indkøringen i rollen som administrerende direktør, og dette arbejde er nu afsluttet, således at Klaus Ren er blevet fritstillet fra Jet Time.

“Aftalen var, at jeg skulle hænge på et par måneder, mens Teddy Zebitz kom på plads. Heldigvis er han en rigtig dygtig fyr, og vi er kommet godt ud af det med hinanden,” siger Klaus Ren til CHECK-IN.dk.

Nu har den afgående luftfartsdirektør brug for at holde en god og lang sommer sammen med familien, mens han overvejer, hvad den jobmæssige fremtid skal bringe.

“Det bliver noget med flyvemaskiner på den ene eller den anden måde. En eller anden form for ledelse og luftfart på overordnet niveau,” siger Klaus Ren, der samtidig kan fortælle, at der allerede er kommet jobtilbud fra ind- og udland. Klaus Ren er da heller ikke afvisende for, at kigge mod udlandet.

“Det må gerne være i Danmark, men skulle der være noget spændende i udlandet, vil jeg helt klart overveje det.”

Sikker flyvning gennem 10 år
Klaus Ren har fuld forståelse for, at Jet Time har haft brug for en ny direktørprofil til at bringe selskabet videre. Han erkender selv, at kompetencerne ligger i opbygning af en forretning, mens der i Jet Time i dag er brug for noget andet.

“Nedskæringer og den slags er jeg ikke så skrap til. Det er bedre, når andre gør det,” erkender den afgående direktør.

Det kom også til udtryk i den tale, som bestyrelsesformand Lars Thuesen holdt for Klaus Ren ved afskeden. “Klaus er god til at bygge ting op, og nu har Jet Time brug for en til at stive det af.”

Klaus Ren siger farvel til et flyselskab, der ved udløbet af seneste regnskabsår havde en årlig omsætning på 1,7 mia. kroner, 645 ansatte samt rådede over 31 fly.

“Jeg er utroligt stolt over, at det er lykkedes os at flyve så sikkert gennem 10 år, og det skyldes, at der har været rigtig dygtige mennesker omkring mig. Ved min afsked har jeg sagt, at det er vigtigt, at det fortsætter sådan,” slutter Klaus Ren.

Klaus Ren fik i 2011 tildelt Luftfartspokalen ved den årlige prisuddeling i Danske Flyvejournalisters Klub. Luftfartspokalen gives som “hæder til personer, der har ydet en særlig indsats til gavn for dansk flyvning og luftfart”.

Relaterede artikler:

Katastroferegnskab fra Jet Time

Emirates-chef bliver ny Jet Time-direktør

Jet Time vil fokusere på ACMI og fragt

Luftfartspokalen gik velfortjent til Klaus Ren