Dansk airBaltic-chef: ‘Køb trygt billet!’

Rygterne fortsætter med at svirre omkring det lettiske flyselskab airBaltic. Den danske salgschef Jan Nielsen afviser, at selskabet vil kunne risikere at skulle opsige op imod halvdelen af medarbejderene, men bekræfter derimod, at kunderne trygt kan købe billetter hos airBaltic.

Tidligere på ugen skrev The Baltic Times, at det lettiske flyselskab airBaltic risikererat skulle opsige omkring 500 medarbejdere som følge af den anspændte situation mellem selskabets to aktionærer. Herudover blev der også omtalt aflysninger af op imod 2.000 flyvninger i vintertrafikprogrammet.

Historien er blevet publiceret af det lettiske nyhedsbureau LETA på baggrund af informationer fra en anonym kilde centralt placereti ledelsen hos fagforeningenLatvian Aviation Union’s Federation (LAAF). AirBaltic centrale ledelseafviser dog rygterne som grundløse og uden hold i virkeligheden.

Samme meleding kommer fra selskabets danskesalgschef Jan Nielsen. Han henviser til, at airBaltic har truffet en beslutning om i vintertrafikprogrammetat udfase selskabets 10 fly af typen Fokker F-50. Det betyder opsigelse af i alt 176 medarbejdere, der er beskæftiget med operationen af denne flytype.

Men herudover mener Jan Nielsen ikke, at der er grund til bekymring for danske rejsende med airBaltic.

”Man kan trygt købe en billet med airBaltic. Der hari nogle markeder været rygter om, at airBaltic ikke kunne honoreresine forpligtelser. Det er helt absurd. Den lettiske regeringkanikke tillade, at selskabet må lukke og passagerene kommer i klemme.”

Dette på trods afmedierygter om, at den lettiske stat, der ejer 52,6 % af aktierne i airBaltic, er i færd med at tvinge selskabet i knæ sideløbende med forhandlinger med en anden operatør, der angiveligt skal varetage luftfartsinteresserne på vegne af den lettiske regering.

Den lettiske stat er nemlig raget uklar med airBaltic´s administrerende direktør Bertolt Flick, der samtidig ejer halvdelen af Baltic Aviation Systems Ltd., der sidder på 47,2 % af aktierne i airBaltic.

Bertolt Flick har de seneste tre måneder opholdt sig i sit hjemland Tyskland, idet hanfrygter at blive anholdt sigtet for medvirken tilkorruption, hvis han sætter sine fødder på lettisk jord.Det er anti-korruptionsmyndighederne Bureau for the Prevention and Combating Corruption (CPCB), der har sat Bertolt Flick i forbindelse med en sag, hvorlederen af reformpartiet og tidligere præsident Valdis Zatlers angiveligtskulle have modtaget frirejser fra airBaltictil sig selv og sin familie.

Det vidner om, hvor anspændtsituationen eri ejerkredsen bag airBaltic, hvor den lettiske regering stadig kræver Bertolt Flicks afgang for at skyde flere penge i flyselskabet.

Menskrigen raser mellem ejerne af airBaltic, har den danske salgschef forberedt sig til et 2012, der bliver det hidtil største kapacitetsmæssigt. Således forventer airBaltic i sommertrafikprogrammet fra slutningen af marts månedat flyve fire gange dagligt mellem København og Riga samt dagligt mellem Billund og Riga.

”Det går godt i det danske marked. Vi har fine tal og planer for at flyve mere til næste år.Situationen i Letland omkring airBalticer snartved at finde en løsning,“ siger salgschef Jan Nielsen fra airBaltic i Danmark.