Playa de Las Canteras på Gran Canaria.

Dansk rejseboom til Spanien

Spanien har altid været et populært rejsemål, men denne sommer har det sydeuropæiske land oplevet en mindre invasion af solhungrende og ferieramte danskere.

Sol, sommer, strand og sangria er alle stærke synonymer for Spanien.

Danskerne har i mange årtier været vilde med det sydeuropæiske land, der blandt andet har dejlige ferieøer i både Atlanterhavet og Middelhavet. Der er næsten altid solgaranti og dejlig stemning.

Og danskerne har i dén grad også kastet kærligheden på Spanien i sommeren anno 2017. Det kedelige sommervejr har lokket danskere sydover i hobetal, og charterbranchen har generelt haft kronede dage i år.

Nyligt offentliggjorte tal fra Københavns Lufthavn viser, at hele 305.636 passagerer rejste fra Danmarks største lufthavn til Spanien i juli måned. Det er en vækst på intet mindre end 35 procent i forhold til samme måned i 2016.

Københavns Lufthavn redegør desuden for de mest populære spanske destinationer i perioden fra januar til juli i 2017, og her kommer tre storbyer ind på top 3-listen. Malaga har med 263.475 modtaget flest passagerer fra København i årets første syv måneder. På de næste pladser kommer Barcelona med 224.567 passagerer, mens Madrid indtager tredjepladsen med 170.456 passagerer fra januar til juli.

Nordspanien er populær
Promotions- og markedsansvarlig i Den Spanske Stats Turistbureau i Danmark, Maria Diaz, forklarer over for CHECK-IN.dk en mulig årsag til, at danskerne har valfartet til Spanien denne sommer.

”Vi har ingen tvivl om, at danskerne rejser til Spanien, fordi de godt kan lide landet. Men det har desværre også meget at gøre med verdenssituationen i øjeblikket, hvor man rejser til steder, hvor man føler sig mere tryg, og hvor man finder en god kvalitet,” siger hun og fortsætter:

”Heldigvis for os betyder det, at danskerne begynder at lære andre steder at kende – andet end de populære turiststeder i Spanien. Mindre storbyer er blevet meget populære.”

Turistbureauet har fået mange henvendelser om især Nordspanien, som er ét af de områder, danskerne har fået øjnene op for.

”Nordspanien er blevet populær, og det har meget at gøre med den kendte pilgrimsrute Camino de Santiago. Der er nogle spændende steder i det nordlige område. Mange fantastiske og smukke strande og flere muligheder hvad angår aktiv turisme i bjergområder som for eksempel Pyrenæerne,” fortæller Maria Diaz.

Den bedste gastronomi
Overvejer man, om næste storbyferie skal gå til Spanien, og vil man gerne undgå den allerværste turistmylder, er der flere alternativer til byer som Madrid og Barcelona.

”Sevilla, Valencia og Bilbao kan byde på en fantastisk storbyoplevelse, og der er direkte fly fra Danmark. Sevilla er klart Andalusiens sjæl, og Valencia har en skøn blanding af moderne og gammel by, der ligger ud til Middelhavet. Bilbao er en nordspansk by, hvor man får den bedste gastronomi i hele landet og kulturoplevelser som Guggenheim-museet. Find en mindre storby og få en god spansk – og autentisk – oplevelse,” siger Maria Diaz, der har endnu en spændende anbefaling:

”I en radius af halvanden times kørsel fra Madrid finder man mange af UNESCOs World Heritage-byer, og det er slet ikke en dårlig oplevelse.”

Farverigt land
Der er flere grunde til, at danskerne godt kan lide at holde ferie i Spanien, lyder det fra Maria Diaz.

”Jeg tror, danskerne rigtig godt kan lide vores kultur. Vi er meget farverige, og vi har en madkultur og historie, som er meget spændende. Samtidig har vi et varieret landskab, hvor man kan finde nye ting hele tiden,” siger hun.

Hvis danskerne har valfartet til Spanien i sommeren, fortsætter tendensen kun hen over efteråret og vinteren. Hos Bravo Tours oplever man fortsat stor interesse for at skifte det danske vejr ud med sydens sol. Og særligt én øgruppe hitter.

”Der er ingen tvivl om, at De Kanariske Øer – Tenerife, Gran Canaria, Lanzarote, Fuerteventura og La Palma – altid har været populære. Men med en sommer som i år, ryger pladserne vanvittig hurtig til efteråret og vinteren. Vi ser et kæmpe boom i efterspørgslen – allerførst i efterårsferien, hvor der er langt færre pladser tilbage sammenlignet med sidste år, men også pladserne til vinter forsvinder hurtigere end normalt,” fortæller administrerende direktør i Bravo Tours, Peder Hornshøj, i en pressemeddelelse.

 

Relaterede artikler:

25 strejker på vej i spanske lufthavne

Spanien boomer fra Københavns Lufthavn

SAS åbner nye ruter fra København til Kanarieøern

Ny Ryanair-rute fra København til Sevilla

Norwegian nyder godt af Spanien-boom