BlipTrack i J.F. Kennedy International Airport. (Foto: Blip Systems)

Dansk virksomhed skal fjerne køer i New York-lufthavne

Når man står i kø til sikkerhedskontrollen eller til en taxa i fire New York-lufthavne, vil det fremover være teknologi fra en dansk virksomhed, der skaber overblikket.

I Vester Hassing, der ligger nord for Aalborg, finder man teknologivirksomheden Blip Systems, der blev etableret i 2003 af en gruppe ingeniører, der købte en særlig bluetooth-teknologi til trafikmåling ud af den svenske elektronikkoncern Ericsson.

I foråret 2017 blev selskabet overtaget af new zealandske Veovo, og nu har Vester Hassing-virksomheden landet en stor ordre til Port Authority of New York and New Jersey, der driver fire New York-lufthavne, henholdsvis J.F. Kennedy International Airport, Newark Liberty International, LaGuardia Airport og Stewart International Airport.

Hertil skal Blip Systems levere køteknologi til at måle og forudsige ventetiden i sikkerhedskontrollen samt ved taxistandpladserne.

“Aftalen er den største enkeltaftale, vi nogensinde har landet,” fortæller Peter Knudsen, der er administrerende direktør hos Blip Systems.

Vi gøre lufthavne mere effektive
Port Authority of New York and New Jersey, der har ansvaret for den regionale transportinfrastruktur har man valgt en løsning fra den nordjyske virksomhed, så man vil kunne gøre lufthavnene mere effektive. Med BlipTrack-teknologien vil det være muligt at reagere hurtigere, så der ikke opstår uregelmæssig drift og afbrydelser. Herudover kan data anvendes i den forebyggende indsats, så det vil være muligt at undgå propper og flaskehalse i lufthavnen.

“Port Authority of New York and New Jersey har valgt BlipTrack på grund af løsningens fleksibilitet, hvilket blandt andet giver mulighed for anvendelse af forskellige måleteknologier og avanceret analyse af data på tværs af lufthavnene,” siger Peter Knudsen, der håber at kunne udbrede teknologien til flere lufthavne i Nordamerika. 

Reducerer stress og giver overblik
De rejsende i de fire New York-lufthavne vil fremover på store skærme kunne følge med i den forventede ventetid ved sikkerhedskontrollen eller på at få en taxi. Det skal være med til at reducere stressniveauet hos de rejsende, når de får overblik over, hvor lange tid det tager.

“Vi er fokuseret på at forbedre kundeoplevelsen i vores lufthavne ved at levere disse vigtige informationer,” udtaler Port Authorty´s bestyrelsesformand Kevin O’Toole. “Med BlipTrack kan vi give passagerne real-tids information til bedre at planlægge deres rejse. Endnu vigtigere, det giver os data, så vi kan reducere ventetiderne fremadrettet.”

Systemet kendes også fra Københavns Lufthavn samt Amsterdam Schiphol Aiport, Dublin Airport samt Auckland Airport. Herudover anvendes BlipTrack-teknologien på skisportssteder i USA, banegårde i Holland samt i forlystelsesparker over hele verden.

 

Relaterede artikler:

Dansk virksomhed har skabt succes i Schiphol

Oslo Lufthavn indfører kø-måling fra CPH

Birmingham Lufthavn får dansk teknologi