BlipTrack-teknologi i Oslo Lufthavn. (Foto: Blip Systems)

Oslo Lufthavn indfører kø-måling fra CPH

Lufthavnene i Oslo og Stavanger vil slutte sig til fem andre nordiske lufthavne, der benytter kø-teknologi fra nordjyske virksomhed.

I den lille by Vodskov nordøst for Aalborg ligger virksomheden Blip Systems, der leverer teknologiske løsninger til blandt kø-måling i lufthavne. Virksomhedens teknologi har været anvendt i flere år i Københavns Lufthavn, og nu har Oslo Lufthavn samt Stavanger Lufthavn i Sola også fået leveret produkter fra den nordjyske virksomhed.

Det er den såkaldte BlipTrack-teknologi, der er blevet installeret i de to norske lufthavne, og samme teknologi benyttes af flere andre nordiske lufthavne – udover CPH –  blandt andet i Keflavik, Helsinki, Billund og Aalborg.

Med BlipTrack er det muligt at få et hurtigt overblik over, hvor længe passagererne står i kø, og hvordan de bevæger sig i terminalen. Dermed kan lufthavnen bedre ressourceplanlægge og sikre en bedre oplevelse for de rejsende, der kan få kø-tider i realtid vist på digitale informationstavler.

Behovet i Oslo Lufthavn er foranlediget af, at lufthavnen i 2016 for første gang kom over 25 mio. passagerer, og det har været nødvendigt at investere i den nye teknologi for at kunne overholde de ambitiøse kvalitetsmål, der også omfatter ventetider. Herudover er der også installeret en løsning i Stavanger Lufthavn ved Sola.

“Avinor har arbejdet tæt sammen med BLIP Systems siden 2009. Vi værdsætter det langvarige samarbejde og deres professionelle tilgang til at forsyne os med teknologi og data. Gennem disse data kan vi sikre effektiv drift og tilfredse passagerer. Implementeringen af BlipTrack i Oslo Lufthavns nye terminal og i Stavanger Lufthavn vil hjælpe med at sikre, at passagererne oplever en hurtig og nem passage gennem de første dele af deres rejse, samtidig med at det øger chancen for, at de generelt får et positivt indtryk af lufthavnene,” siger Lars Erik Flatner, der er chef for ICT Portfolio hos Avinor.

Solide referencer
Med realtids-overvågning af kø-situationen kan ledelsen bedre reagere ved større passagertilstrømning end forventet ved at åbne en ekstra skranke. Det er samtidig påvist, at stressniveauet for de rejsende bliver mindre, når de er i stand til at forudsige, hvor lang tid det tager at komme igennem lufthavnen.

“Gennem udvidelsen i Oslo og den nye installation i Stavanger Lufthavn har BlipTrack bevist, at det er en effektiv platform til at skabe overblik over udnyttelsen af ressourcer og forbedre planlægningen, så det skaber en forbedret oplevelse for passagererne. Vi ser frem til fortsat at være en del af Avinors planer for at have Europas mest fremsynede og servicemindede lufthavne,” siger Preben Andersen, der er salgschef hos BLIP Systems.

Udover de førnævnte nordiske lufthavne har Blip Systems også nogle af de største og mest anerkendte lufthavne i verden i kundeporteføljen. Således har både J.F. Kennedy International Airport i New York samt Schiphol Airport i Amsterdam udstyr fra virksomheden. Herudover findes løsningerne også i lufthavnene i blandt andet Dublin, Geneve, Bruxelles, Cincinatti og Auckland.

 

Relaterede artikler:

Birmingham Lufthavn får dansk teknologi

Kø-måling fra CPH skal bruges i New York

Aalborg-virksomhed får ordre i Doha-lufthavn