Jet Time vil fortsat servere alkohol på alle tider af døgnet. Foto: Thorkild Jensen.

Danske charterselskaber holder fast i morgen-alkohol

Et britisk flyselskab vil ikke længere servere alkohol på morgenflyvninger. Danske charterselskaber har ikke samme planer.

Rejsende med danske charterflyselskaber kan også i fremtiden få serveret alkohol ombord på flyet til Sydens sol og varme. Også tidligt om morgenen, hvor mange charterfly typisk sendes afsted.

Danmarks to største charterflyselskaber, Thomas Cook Airlines Scandinavia og Jet Time, har nemlig ikke tænkt sig at følge i hælene på de britiske kolleger hos Jet2.com.

Her har det siden mandag ikke været muligt at få alkohol ombord på fly, der letter fra britiske lufthavne før klokken. Initiativet skal begrænse antallet af passagerer, der udviser forstyrrende og voldelig adfærd. Jet2.com har det seneste år nægtet mere end 500 passagerer at boarde og 50 passagerer har fået livsvarigt forbud mod at sætte fødderne ombord på et Jet2.com-fly.

“Vi tror, at et stop for alkoholsalg på vores morgenfly er en effektiv måde at sikre, at alle har en fornøjelig og behagelig rejse. Vi er det første europæiske luftfartsselskaber til at tage dette drastiske skridt og vi opfordrer vores partnere i lufthavnene til også at handle ansvarligt,” siger Phil Ward, direktør for Jet2.com.

Trænet til at håndtere
Phil Ward skal dog ikke sætte næsen op efter støtte fra dansk side.

”Vi serverer ikke alkohol til gæster, der er berusede. Det er vores crew trænet til at håndtere,” siger kommunikationschef Torben Andersen fra Thomas Cook Airlines Scandinavia, der derfor ikke ser grund til at lukke for morgensalget af alkohol for alle rejsende.

Flyselskabet flyver søsterselskabet Spies’ charterkunder fra hele Norden til landene omkring Middelhavet samt til Thailand, Caribien og Mexico.

Ingen planer om
Heller ikke hos Jet Time, der blandt andet flyver for Star Tour, har man tænkt sig at droppe serveringen af alkohol.

”Det har vi for nuværende ingen planer om,” fastslår kommunikationsmedarbejder Frida Astrid Ulrik-Petersen fra Jet Time overfor CHECK-IN.dk.

Jet2.com er Storbritanniens fjerdestørste flyselskab og flyver til knap 70 destinationer med 59 fly fra otte britiske lufthavne.

 

 

Relaterede artikler:

Ingen morgenbajer til norske charterturister

Kampagne mod urolige flypassagerer

Nye muligheder over for urolige flypassagerer

Fulde passagerer giver problemer i lufthavne