Jørgen Krab Jørgensen (Foto: Ole Kirchert Christensen)

DAT-bestyrelsesformand træder tilbage

Jørgen Krab Jørgensen har valgt at træde tilbage som bestyrelsesformand i Danish Air Transport efter blot to år på posten. I stedet indsættes en tidligere Sydbank-direktør.

Den tidligere administrerende direktør i Billund Lufthavn, Jørgen Krab Jørgensen, tiltrådte den 9. september 2010 som bestyrelsesformand i Danish Air Transport Holding A/S få måneder efter at have sagt farvel til Billund Lufthavn.

Men nu har Krab Jørgensen efter blot to år valgt at afbryde samarbejdet med det syddanske luftfartsselskab. Han udtrådte efter eget ønske fra bestyrelsen for et par uger siden.

“Jeg har valgt at træde tilbage, da jeg ønsker at bruge tiden på noget andet,“ er forklaringen fra Jørgen Krab Jørgensen.

Dermed har Jørgen Krab Jørgensen ingen bestyrelsesposter tilbage inden for luftfartens verden. Tidligere på året måtte han forlade bestyrelsen i det færøske lufthavnsselskab P/F Vagar Airport, hvor han ikke blev genvalgt efter et år i bestyrelsen. Jørgen Krab Jørgensen var det første danske bestyrelsesmedlem i den færøske lufthavns bestyrelse, men Færøernes Landsstyre, der udpeger bestyrelsen, valgt i stedet at erstatte Jørgen Krab Jørgensen med en færing.

Jørgen Krab Jørgensen, der i en årrække var administrerende direktør i Billund Lufthavn, har dog stadig en god portefølje af bestyrelsesposter i andre brancher. Eneste tilbageværende bestyrelsespost i relation til rejse- og luftfartsbranchen er hvervet som bestyrelsesmedlem hos Risskov Travel Partner A/S i Randers.

Bankuddannet bestyrelsesformand
Ny bestyrelsesformand i Danish Air Transport er den 53-årige bankuddannede Finn Boel Pedersen, der har været ansat i Sydbank siden 1976. Han indtrådte i begyndelsen af året i bankens direktion, men forlod den ganske pludseligt efter blot tre og en halv måned i direktørstolen.

“Finn Boel Pedersen, der indtrådte i Sydbanks direktion 1. februar, har meddelt, at han ønsker at fratræde jobbet som direktionsmedlem. Baggrunden er, at Finn Boel Pedersen ikke finder, at der er overensstemmelse mellem jobbet og de arbejdsopgaver, som han lægger vægt på,“ skrev banken i en meddelelse midt i maj måned.

Udover det nyt bestyrelsesarbejde i Danish Air Transport har Finn Boel Pedersen sikret sig bestyrelsesposter i fem virksomheder, primært inden for byggebranchen.

I bestyrelsen for Danish Air Transport er udover Finn Boel Pedersen også Kirsten Rungholm og Cornelis Anthonie Kuypers. I direktionen sidder Jesper Rungholm og Lars W. Høeg.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra DAT’s stifter og hovedaktionær, Jesper Rungholm.