DAT-datter på opgave i Afrika

Danish Air Transports litauiske datterselskab er sendt på opgave med et ATR72-fly i Afrika.

Navnet er Danish Air Transport (DAT) og selskabet har da også en enkel dansk indenrigsflyrute mellem København og Bornholm samt ruter fra Esbjerg via Billund til Stavanger i Norge og fra Aalborg til Stavanger.
Men en stor del af selskabets aktiviteter finder sted langt væk fra Danmark og hovedkontoret i Koldingegnens Lufthavn i Vamdrup syd for Kolding. Således har DAT et fly på opgave i Yemen, mens selskabets litauiske datterselskab, DOT LT, har fly og besætninger beskæftiget i Gabon i Afrika og Bangladesh i Asien.
Navnkundig filmklassiker
Nyeste skud på stammen er flyvninger for Royal Air Maroc Express på indenrigsruter i Marokko samt ruter til De Kanariske Øer, Fastlandsspanien og Portugal med udgangspunkt i byen Casablanca. DOT LT har således et ATR72-200 fly, LY-MCA, samt tre fire-mands besætninger stationeret i byen, der har lagt navn til en af de mest navnkundige filmklassikere med Humphrey Bogart og Ingrid Bergman i hovedrollerne.
Flyet fløj fra København til Casablanca med flere stop undervejs den 16. marts. Kontrakten med Royal Air Maroc Express går indtil videre frem til slutningen af april, men kan forlænges. Det marokkanske flyselskab går og venter på to forsinkede nybyggede ATR42-600 fly fra ATR-fabrikken i Toulouse i Frankrig.
Moderselskabet, Royal Air Maroc, går samtidig og venter på det første af i alt fire Boeing 787 Dreamliner-fly.

LY-MCA. Foto: Raimond Spekking / Wikimedia Commons