DAT skruer billetpriser til Folkemøde i vejret

Danish Air Transport tager op til næsten fire gange så meget som normalt for en flybillet til Bornholm i de dage solskinsøen huser demokratifestivalen Folkemødet.

Det kommer til at skæppe godt i kassen hos Danish Air Transport (DAT), når demokratifestivalen Folkemødet mellem den 12. og 15. juni for fjerde år i træk løber af stablen i Allinge på Bornholm og samler mere end 60.000 mennesker til politisk debat.

Det store rykind betyder nemlig, at DAT har skruet billetpriserne voldsomt op på sin rute mellem København og Bornholm, som er den eneste flyforbindelse til solskinsøen. Normalt tilbyder selskabet enkeltbilletter til priser helt ned til 299 kroner. Men på Folkemødets første dag, torsdag den 12. juni, koster den billigste enkeltbillet 1.119 kroner uanset hvilken en afgang man vælger fra København

19 flyvninger
Der er ellers afgange nok at vælge imellem. På nuværende tidspunkt har DAT lagt 19 flyvninger fra København til Bornholm ind i reservationssystemerne torsdag den 12. juni. Men uanset om man vælger den tidlige afgang kl. 07.30, den sidste flyver kl. 21.30 eller en af de mange afgange indimellem, så er prisen den samme. 1.119 kroner for en economy og 1.199 kroner for en full flex-billet.

Hvis man vil den modsatte vej, fra Bornholm til København, samme dag, så koster den billigste billet 299 kroner. Altså knap en fjerdedel af billetprisen fra København til Bornholm. Danish Air Transport har syv afgange fra solskinsøen og på nuværende tidspunkt er det kun på to af afgangene, at en enkeltbillet koster 1.119 kroner. I dagene op til Folkemødet ligger billetpriserne, uanset hvilken vej man vil flyve, på det normale leje med billetter til priser fra 345 kroner og opefter.

Udgifter begge veje
Da der er stor forskel på hvor mange der skal til Bornholm og væk fra Bornholm torsdag den 12. juni flyver Danish Air Transport i 12 tilfælde sine fly tomme tilbage til København. Kun syv gange tager man passagerer med. Og det er ifølge selskabet forklaringen på de høje billetpriser, idet selskabet har udgifter til flyvningerne begge veje uanset om der er passagerer ombord eller ej.

”Vi kan ikke flyve til rabatterede priser når vi kun har passagerer med den ene vej. Gennemsnitsbelægningen på ruten vil i Folkemødeugen være væsentlig lavere end normalt,” siger Danish Air Transports direktør og medejer, Jesper Rungholm, til CHECK-IN.dk.

Henover weekenden vender det, så afgangene fra Bornholm til København bliver de dyre til 1.119 kroner og opefter i takt med at deltagerne i Folkemødet vender næsen hjemad igen.

Danish Air Transport bruger tre ATR-fly og et MD-83 fly til at etablere luftbroen til Bornholm under Folkemødet. Desuden har selskabet et fjerde ATR-fly stående standby.