DAT: Vi bliver på Stavanger-ruten

Trods massive nedskæringer på en række selskabers flyruter til og fra Stavanger har DAT valgt at blive på ruten fra Billund via Esbjerg til den norske olieby.

Flyselskaber i stribevis lukker ruter til Stavanger som følge af en markant nedgang i efterspørgslen på grund af krisen i olieindustrien.

Selskaber som Air France og Lufthansa har allerede indstillet deres flyvninger, ligesom SAS har flyttet Stavanger-Houston ruten til København, hvor der i stedet flyves til New York med det særlige Boeing 737-fly, der var indlejet på en treårig kontrakt til ruten.

I sidste uge meddelte airBaltic, at man ikke genåbner ruten fra Riga til Stavanger efter vinterpausen, ligesom Widerøe har opgivet at flyve fra Stavanger til Newcastle fra den 21. februar

Det skræmmer dog ikke DAT, der i en årrække har fløjet fra Billund via Esbjerg til den norske olieby. I vintertrafikprogrammet flyves der ni gange ugentligt med ATR42-fly

“Belægningen på Stavanger-ruten er ringere end tidligere og er definitivt gået ned. Men det undrer os samtidig, at vi ikke er blevet hårdere ramt. Vi har ikke planer om de helt store ændringer på denne rute i sommertrafikprogrammet,“ fortæller administrerende direktør Jesper Rungholm til CHECK-IN.dk.

Sommertidtabel klar mellem jul og nytår
I november måned kunne Stavanger Sola-lufthavnen offentligøre trafiktal med 14 procent færre udenrigspassagerer end i samme måned sidste år.

Men det er slet ikke de ændringer, som DAT mærker.

Selskabet oplyser, at sommertrafikprogrammet er forsinket og vil blive lagt til salg mellem jul og nytår. Det skyldes ændrede tjenestetidsregler for piloterne, men at man ikke forventer væsentlige ændringer i tidtabellen.

Det er dog ikke alle flyselskaber, der flygter fra Stavanger. Norwegian åbner den 20. maj 2016 en sæsonrute mellem Stavanger og København, mens Billund-baserede Sun-Air den 27. august i det tidlige efterår åbnede en rute fra Aalborg til Stavanger. Sidstnævnte er i mellemtiden blevet downsized fra 32-sæders Dornier 328JET til Jetstream 31 med plads til 18 passagerer.