Datanedbrud lammede Delta Air Lines

Verdens tredjestørste flyselskab kunne ikke sende fly i luften i over seks timer mandag som følge af et større it-nedbrud.

Passagererne hos verdens tredjestørste flyselskab målt på passagerer, amerikanske Delta Air Lines, fik en særdeles dårlig start på ugen, da et omfattende it-nedbrud sendte flyselskabet i knæ i over seks timer fra kl. 02.30 til omkring 8.40 amerikansk østkyst-tid.

Ingen fly kunne komme i luften som følge af en fejl i Delta Air Lines’ it-systemer, ligesom informationerne om ankomster og afgange ikke kunne opdateres. Hverken på nettet eller i lufthavnene.

Det betød, at Delta Air Lines var nødt til at stoppe indtjekningen af passagerer i lufthavne over hele verden. Omkring kl. 8.40 lokal tid på den amerikanske østkyst begyndte selskabet begrænsede operationer.

2.300 aflyste flyvninger
It-nedbruddet berørte ikke de Delta Air Lines-fly, der var i luften da fejlen opstod. Men ingen fly kunne komme i luften.

Delta Air Lines flyver i øjeblikket en gang dagligt mellem Københavns Lufthavn og New Yorks JFK-lufthavn. Mandagsflyet, der skulle være afgået kl. 14.30 dansk tid, kom afsted med omkring fire timers forsinkelse.

Problemerne for Delta Air Lines kommer mindre end tre uger efter at verdens næststørste flyselskab målt på antal passagerer, Southwest Airlines, havde store vanskeligheder med sit reservationssystem, som var nede i næsten et døgn. Det tog selskabet flere dage at komme tilbage til normal operation efter mere end 2.300 aflyste flyvninger og omkring 8.000 forsinkede flyvninger.

 

Relaterede artikler:

Airnavia: Nogle kan have forsøgt at hacke os

SAS-hjemmesider i sort