De skal drive nyt indenrigsflyselskab

Sønderjyske Mojn Express bliver et såkaldt virtuelt flyselskab, men bag operationen står Air Alsie, der er Skandinaviens førende operatør af eksklusive jetfly.

Når det nye sønderjyske indenrigsflyprojekt Mojn Express går i luften med det første fly, vil det være flymanagement-operatøren Air Alsie i Sønderborg, der varetager operationen.

ATR-flyene, der vil blive anskaffet af Mojn Express, vil blive teknisk opereret af Air Alsie. Men det er ikke ruteflyvning med turboprop-fly, der hører til virksomhedens spidskompetencer. De ligger nemlig i et helt andet segment, der handler om eksklusive jets og ambulanceflyvning.

Air Alsie opererer i dag indenfor fire forretningsområder, henholdsvis management af fly, vedligeholdelse af fly samt charter- og ambulanceflyvning. Det største forretningsområde er Aircraft Management, hvor Air Alsie i dag opererer 18 eksklusive jetfly for kunder, der har råd til eget fly i 200 millioner kroners klassen.Air Alsie varetager alt fra levering, registrering, operationel planlægning, vedligeholdelse samt bogholderi og budgetopfølgning. Det er store virksomheder som Danfoss, Grundfos og LEGO, der hidtil har været blandt kunderne hos det sønderjyske selskab.

De 18 jetfly er primært af typen Falcon i modelversionerne 2000LX, 900LX og 7X. Heruodver opereres også flere mindre Citation og Hawker jetfly. Udover de 18 fly, der bekskæftiges for eksterne kunder har Air Alsie også sit eget fly, der af typen Hawker800B. Dette fly benyttes primært til ambulanceflyvning, hvor SOS International er blandt de store kunder.

Solidt selskab
Air Alsie har samlet sine aktiviteter i Sønderborg Lufthavn i moderne hangar-, administrations og værkstedsbygninger. Her beskæftiges 100 medarbejdere, der samlet skaber en årlig omsætning på 300 mio. kroner.

Selskabet blev grundlagt i 1988 af Jens Østerlund Jensen, der er hovedaktionær i Air Alsie A/S gennem sit personlige selskab Sandma Holding A/S. Et selskab, hvor der gennem tiden er akkumuleret en egenkapital på 61 mio. kroner, hvilket fremgår af seneste årsregnskab.

Den daglige ledelse af Air Alsie er lagt i hænderne på Henrik Therkelsen, der er administrerende direktør.

Sammen med lokale investorer og erhvervsvirksomheder tager Air Alsie inden længe hul på et nyt forretningsområde, når selskabet med ICAO-koden MMD (Mike-Mike-Delta) inden længe skal sende det første ATR-fly i luften på vegne af Mojn Express.

Initiativet skal ses i lyset af, at Air Alsie ønsker at beskytte de investeringer, som selskabet har lavet i virksomhedens faciliteter på lufthavnsarealene i Sønderborg. En lufthavn uden indenrigsflyrute vil være mindre attraktiv at udvikle sin forretning i, er angiveligt ræsonnementet hos Jens Østerlund Jensen for at kaste sig ind i det nye projekt.