En Boeing 777-200LR fra det amerikanske flyselskab Delta Air Lines. (Foto: Adrian Pingstone)

Delta åbner otte europæiske ruter i 2023

Delta Air Lines gør klar til at genåbne nogle af de ruter, der lukkede under coronapandemien samt at åbne helt nye ruter til Europa, der ikke har været betjent i en årrække.

Det amerikanske Sky Team-selskab Delta Air Lines, står foran en større ekspansion på de europæiske ruter i sommeren 2023, hvilket er et endegyldigt bevis på, at selskabet nu har lagt coronapandemien helt bag sig.

Samlet åbner eller genåbner Delta Air Lines i alt otte ruter til Europa fra henholdsvis New York, Atlanta og Los Angeles.

Fra New York-JFK, som er en af de to lufthavne i New York City, vil Delta fra den 10. april 2023 flyve til både London-Gatwick og Geneve. Sidstnævnte destination har Delta ikke betjent siden 1993. Herudover genoptages ruten til Berlin den 25. maj.

Fra New York-JFK bliver der tale om det største transatlantiske trafikprogram nogensinde med 220 ugentlige afgange til 26 destinationer.

Genoptager ruter fra Atlanta og Los Angeles
Fra verdens travleste lufthavn i Atlanta er der også flere transatlantiske ruter i vente. I sommeren 2023 flyves der samlet 11 gange om ugen til yderligere tre transatlantiske destinationer.

Ruten til Düsseldorf genåbner efter coronapandemien den 9. maj 2023 med tre ugentlige afgange. Herudover genoptager Delta også ruten til Stuttgart fra den 26. marts, og her bliver der tale om tre ugentlige flyvninger. Endelig genoptager Delta ruten til Edinburgh, der ikke har været i trafikprogrammet siden 2007.  Til den skotske hovedstad flyves der fem gang om ugen fra den 25. maj.

Der bliver også flere transatlantiske nyheder i trafikprogrammet fra Los Angeles. Den 25. marts genoptager Delta ruten til London-Heathrow, der ikke har været opereret siden 2015, og den 8. maj vil selskabet genstarte ruten til Paris efter pandemien.

Førende flyselskab i New York
Delta Air Lines tilbyder i sommeren 2023 i alt 620 ugentlige flyvninger til 32 destinationer i og uden for Europa, herunder også ruter til København og Stockholm fra New York-JFK. 

“Næste sommer vil Delta give kunderne udvidet adgang til populære destinationer på tværs af Atlanten og fortsætte med at styrke sin position som det førende flyselskab i New York,” siger Joe Esposito, der er direktør for netværksplanlægning hos det amerikanske flyselskab.

 

Relaterede artikler:

Delta Air Lines forlænger New York-rute fra CPH

Delta tilbage til CPH med New York-rute

Delta vender ikke tilbage på CPH-rute i år