Boeing 767-300ER fra Delta Air Lines under landing i Københavns Lufthavn. Foto: © Thorbjørn Brunander Sund, Danish Aviation Photo)

Delta tilbage til CPH med New York-rute

Efter to år uden direkte forbindelse mellem Københavns Lufthavn og New York-JFK vender det amerikanske flyselskab Delta Air Lines tilbage til Danmark i sommeren 2022.

Amerikanske Delta Air Lines er 26. maj 2022 tilbage på sæsonruten mellem New York-JFK og Københavns Lufthavn. Den direkte rute har på grund af coronapandemien ligget stille både denne sommer og i sommeren 2020.

Der er udsigt til fem ugentlige afgange mellem København og New York. Fra København til New York bliver det alle ugens dage undtagen tirsdag og torsdag, der flyves. Der er afgang kl. 13.30, og turen er sat til at vare 8 timer og 40 minutter.

Fra New York til København er det mandag og onsdag, der ikke er nogen afgang. Fra JFK vil der være afgang kl. 21.25, og turen er sat til 8 timer og 5 minutter. Ruten forventes at blive fløjet med en Boeing 767-300ER med 225 sæder.

Fra juni til september
Foreløbig optræder ruten i Deltas trafikprogram fra torsdag den 26. maj fra New York og frem til midten af september 2022.

Delta Air Lines har ligeledes meldt ud, at selskabet i 2022 genåbner en anden af de sæsonruter, der blev lagt i mølposen under coronapandemien, nemlig ruten til den tjekkiske hovedstad Prag.

At selskabet har valgt at satse på netop de to byer, er ikke den store overraskelse. Da Delta Air Lines i sidste måned søgte efter nye ansatte til kabinen, fremgik det ifølge simpleflying.com af opslaget, at selskabet var på udkig efter ansatte, der kunne tale dansk eller tjekkisk.

Vigtig for krydstogtsindustrien
Inden coronaen ramte havde Delta Air Lines fået godt fat på ruten mellem New York og København. Selskabet havde i 2020 planer om en daglig forbindelse i en længere periode end de foregående år, nemlig fra 1. maj til 24. oktober.

Når København er interessant for Delta, hænger det sammen med, at København er porten til Østersøen for krydstogtsindustrien, der har mange nordamerikanere blandt gæsterne.

Det er i København, skibene vender, så det er her passagererne går ombord, og efterfølgende flyver hjem igen efter ferien. Ofte er det også i København, at besætningerne på krydstogtsskibene skiftes ud.

 

Relaterede artikler:

Delta vender ikke tilbage på CPH-rute i år

Flere transatlantiske Delta-flyvninger

Delta opgraderer service på CPH-sommerrute