Airbus A380-800 fra Korean Air. (Foto: byeangel | CC 2.0)

Delta øger ejerandel i Korean Air-moderselskab

Delta Air Lines har øget deres aktiepost i Korean Airs moderselskab, Hanjin KAL, så det amerikanske flyselskab fremover ejer 11 procent. Samtidig aflyser Delta flyvninger til Sydkorea.

I juni 2019 købte Delta Air Lines 4,3 procent af Hanjin KAL, der er moderselskabet til Korean Air. Senere på året øgede det amerikanske selskab til 9,21 procent, og nu stiger ejerandelen yderligere.

Delta Air Lines har således besluttet at erhverve yderligere aktier, så den samlede beholdning per 21. februar 2020 er på 11 procent. Ifølge The Korea Herald har den seneste Delta-investering i Hanjin KAL, der hører under konglomeratet Hanjin Group, en værdi af 49 millioner dollar, eller hvad der svarer til 337 millioner kroner.

I henhold til sydkoreansk lov kan Delta Air Lines øge deres andel i Hanjin KAL til 15 procent, uden at det udløser juridisk kontrol. Delta kan dermed stadig øge med fire procent i selskabet. SkyTeam-medlemmerne Delta Air Lines og Korean Air har siden 2018 haft et større joint venture-samarbejde, og det amerikanske selskab styrker således løbende sin tilstedeværelse i Asien.

Den 24. marts afholdes der aktionærmøde i Hanjin KAL, hvor bestyrelsesformanden, Cho Won-tae, står til genvalg. Deltas øgede ejerandel i selskabet påvirker ikke afstemningen, da den vil være baseret på ejerskab per 26. december 2019.

Vil sælge sine hotelaktiver
Hanjin KAL, som Delta Air Lines altså har øget sin ejerandel i, meddeler torsdag, at det er på udkig efter nye ejere til sine tabsgivende hotelaktiviteter. Det sker i forsøget på at få en mere sund økonomi i selskabet og samtidig øge aktionærværdien. Hanjin KAL vil i stedet fokusere på at styrke kerneforretningen Korean Air og selskabets logistikdel i sin portefølje.

Invitationer til at byde på hotelaktiverne er ifølge The Korea Herald sendt ud til 12 forskellige virksomheder – herunder ejendomsrådgivningsfirmaer, regnskabsfirmaer og kapitalforvaltningsfirmaer.

Hanjin KAL er på udkig efter købere til et 36.632 kvadratmeter stort areal i Songhyun-dong og en 100 procents andel i Wangsan Leisure Development Corporation, som driver Wangsan Marina-resortet i Incheon. Herudover vil Hanjin KAL sælge Paradise Hotel-bygningen og cirka 65.000 kvadratmeter jord i Jeju.

Interesserede købere kan afgive bud indtil den 24. marts, hvorefter Hanjin Group vil finde en eller flere kandidater gennem forskellige evalueringer. Hanjin Group undersøger desuden, om selskabets rentabilitet kan forbedres ved også at sælge Grand Hyatt Incheon og Los Angeles-baserede Wilshire Grand Center.

Delta reducerer flyvninger til Sydkorea
Delta Air Lines’ øgede engagement i Korean Air står i kontrast til det faktum, at det amerikanske flyselskab midlertidigt har besluttet at reducere egne flyvninger til Sydkorea.

En lang række flyselskaber – herunder Delta Air Lines – har indstillet flyvninger til Kina som følge af coronavirussens hærgen, men også Sydkorea er under den paraply af lande, hvortil efterspørgslen på flyrejser daler.

Det betyder, at Delta Air Lines fra lørdag i denne uge suspenderer alle flyvninger mellem Seoul og Minneapolis frem til den 30. april. Det skriver nyhedsbureauet AP.

Delta vil desuden reducere antallet af afgange fra Seoul til henholdsvis Atlanta, Detroit og Seattle, så der kun bliver fem afgange om ugen til hver by. I efteråret oplyste Delta, at det opererede i alt 28 ugentlige flyvninger på disse ruter.

 

Relaterede artikler:

Delta køber sig ind i Korean Air

Delta skal forklare sig for FAA om dumping af flybrændstof

Delta nyder godt af MAX-krisen