Derfor blev pilot-formand væltet

Medlemmerne af Dansk Pilotforening fik nok af Lars Bjørkings hårde kurs over for SAS-piloterne i Norge og Sverige og væltede ham som formand.

Medlemmerne af Dansk Pilotforening var blevet trætte af formand Lars Bjørkings meget konfrontatoriske linje over søsterorganisationerne og pilotkollegerne i Norge og Sverige. Det var en af hovedårsagerne til, at medlemmerne fornylig vragede Lars Bjørking som formand for foreningen, der organiserer de danske SAS-piloter. Det erfarer CHECK-IN.dk.

Særlig én episode fra oktober sidste år har været med til at sende Lars Bjørking på kollisionskurs med SAS-piloterne i Norge og Sverige. Det var da han den 17. oktober i et stort interview i Børsen langede hårdt ud efter kollegerne i Norge og Sverige. Han proklamerede, at det var til skade for SAS, at de norske og svenske piloter insisterede på at skulle flyve langruter ud af København.

I stedet for at påføre SAS unødvendige ekstraomkostninger burde det bare være sådan, at SAS’ langruter ud af Københavns Lufthavn blev fløjet med personale fra basen i København. Slut med at flyve personale fra baserne i Oslo og Stockholm ind til København og lade det tælle som arbejdstid fra det øjeblik de starter i Oslo eller Stockholm.

Den udmelding faldt bestemt ikke i god jord hos kollegerne i Norge og Sverige.

”Når formanden fra den danske pilotforening har den holdning, at det er en økonomisk belastning, at der kommer piloter fra Norge og Sverige, der skal flyve langruter fra København, så har vi en konflikt,” sagde den svenske pilotformand Robert Gustafsson.

På kant med Lippestad
Det er angiveligt rivaliseringen med pilotformændene i Norge og Sverige, som de danske medlemmer til sidst fik nok af. Flere kilder peger på, at Lars Bjørking især var på kant med Jens Lippestad, formand for Norske SAS-flygeres Forening.

Lippestad var forhandlingsleder for alle pilotforeninger ved de dramatiske spareforhandlinger med SAS-ledelsen i november 2012.

Hverken Lars Bjørking eller næstformand Jan Martinussen blev genvalgt til Dansk Pilotforenings bestyrelse. Den nye bestyrelse konstituerer sig senere i september måned med en ny formand.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Lars Bjørking.