Det bedste årsresultat i selskabets historie

Norwegian præsenterede torsdag et årsresultat, der er det bedste i selskabets historie. Overskuddet efter skat blev på 446 mio. norske kroner.

(OPDATERES)

Ved seneste præsentation af kvartalsmeddelelsen i oktober måned var det en meget tilfreds Norwegian-koncernchef Bjørn Kjos, der kunne præsentere etresultat på375 mio. norske kroner efter skat.

Nu er årsresultatet en realitet, og slutfacit blev 446 mio. norske kroner efter skat. Det betyder samtidig, at resultatet for 4. kvartal var i nærheden af et stort rundt “0“, hvilket da også er selskabets bedste resultat endnu for dette for mange luftfartsselskaber svære kvartal.

Omsætningen landede på 7,3 mia. norske kroner samtidig med en kraftig passagervækst, der resulterede i 10,8 mio. passagerer. Det repræsenterer en stigning på ikke mindre end 18 %.

“ Jeg ermeget tilfreds med resultatet i ensituation, hvor branchen har stået overfor store udfordringer,“ sige administrerende direktør Bjørn Kjos. “Specielt glæder det mig, at vi har reduceret omkostningerne og dermed øget vores konkurrencekraft.“

På årsbasis er det lykkedes Norwegian at reducere omkostningerne med 13 % fra 2008 til 2009. Samtidig vil Norwegian med indfasningen af de nye Boeing 737-800 fly fremover få en endnu mere effektiv drift, hvilket vil have en positiv afsmitning på enhedsomkostningerne. Den markante reduktion i omkostningerne har medvirket til at neutralisere det yield-pres, som selskabet har oplevet på baggrund i den hårde konkurrence.

I løbet af 2009 blev 63 nye ruter åbnet – og alene i Danmark 30 ruter, mens der i Sverige er etableret 18 ruter og 15 i Norge.

Efter afslutningen af 2009 har Norwegian styrket sin balance væsentligt. Selskabets egenkapital udgør nu 1,6 mia. norske kroner mod 897 mio. norske kroner ved forrige regnskabsårs afslutning. Det styrker tilliden hos investorer og banker, hvorfor selskabet i endnu højere grad er klædt på til vækst i de kommende år.