- CHECK-IN.dk - https://check-in.dk -

Det tyske køkken skal ind i Lufthansa-flyene

Fremover vil maden på Business Class hos Lufthansa være inspireret af retter fra en række tyske storbyer. Der bydes på alt fra currywurst til sauerbraten.

Lufthansa har valgt at stikke til fordommene om, at tysk mad er tung og gammeldags. Det tyske flyselskab vil på Business Class fremover servere måltider på kort- og mellemdistanceflyvninger, der er inspireret af maden i seks tyske storbyer. “Tasting HEIMAT” kalder Lufthansa sit nye koncept.

Lufthansa og dets cateringleverandør, gategroup, har valgt at tage passagererne på en kulinarisk rejse gennem Tyskland, hvor det traditionelle tyske køkken tilsat moderne kulinarisk inspiration fra resten af verden bliver præsenteret.

Menuerne vil være inspireret af maden i München, Frankfurt, Hamborg, Berlin, Düsseldorf og Leipzig, og menuerne ændres ikke kun ugentligt, men også på ud- og hjemrejsen. Med det nye tilbud opfylder Lufthansa også ønsker hos passagerer, der rejser meget og savner variation i maden.

Currywurst fra Berlin
Et eksempel på et måltid kan være rejesalat med en rødbede- og kartoffelterrine, der er inspireret af køkkenet i Hamborg. Passagererne kan også støde på Frankfurt-klassikeren “Grie Soß” (grøn sauce) med kål, pocheret æg og pommes de terre macaire.

Et andet eksempel kan være nyfortolkningen af ​​den traditionelle ret “Leipziger Allerlei”, der er en kyllingesalat med knoldselleri, enebær og sorte valnødder. Der bliver naturligvis også mulighed for at få serveret en klassiker, der tilskrives Berlin, currywurst, som bliver serveret med sauterede kartofler.

Et eksempel fra Düsseldorf er rhinsk sauerbraten med kogte kartofler og broccoli.

Tyske råvarer
Bæredygtighed bliver også en del af konceptet i “Tasting HEIMAT”. Ingredienserne til menuerne kommer hovedsageligt fra regionerne omkring Frankfurt og München, hvor Lufthansa har deres to største trafikknudepunkter. Grøntsagerne er dyrket og høstet på tyske marker og forarbejdet af lokale producenter.

Passagerer kan også nyde godt af den tyske brødkultur i menuerne, hvor de kan vælge mellem en vifte af traditionelt, friskbagt brød. Lufthansa har sat som mål, at inden 2023 skal alle råvarerne, der bruges i ”Tasting HEIMAT”, være fra Tyskland. Med “Tasting HEIMAT” har Lufthansa ligeledes valgt ikke at bruge engangsplastik.

To unge kokke
Alle retterne er udviklet til Lufthansa af to unge stjernekokke. Den ene er Julia Komp, der som 27-årig fik sin første Michelinstjerne. Hun er i dag chef på Schloss Loersfeld i Kerpen. Den anden er Dennis Puchert, der er den yngste kok i Schweiz, der har fået en Michelinstjerne. Han er i dag ansat hos Gate Gourmet, der er en del af gategroup.

 

Relaterede artikler:

Stjernekok skal lave sandwich til passagerer på økonomiklasse

Singapore Airlines tilbyder dansk Michelin-mad fra CPH

Massefyring hos Gate Gourmet